TÜRSAB Genel Kurulu’nda ilk gün neler yaşandı?

TÜRSAB’ın 23’üncü Genel Kurulu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde bugün başladı.  Zaman zaman tansiyonun yükseldiği salonda, başkan adayları konuşmalarını gerçekleştirdi.

24/02/2018 22:13
TÜRSAB Genel Kurulu’nda ilk gün neler yaşandı?

Divan Yönetim Kurulu, iki yıllık çalışmalarını anlatması için TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'a söz verdi. Kürsüye gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un konuşması, gerilimli geçti. Ulusoy özellikle, Değişim Hareketi lideri Firuz Bağlıkaya’ya yönelik suçlamalarda bulununca, salonda tansiyon yükseldi.

Başaran Ulusoy, zaman zaman kesintiye uğrayan konuşmasında, şunları söyledi:

"46 yıllık TÜRSAB tarihinin 18 yılını benimle geçirdiniz. Cumhuriyet'e benim de borcum vardı onu ödemeye başladım. Hepinizin dediği gibi yetmedi mi başkan? Yetti ama bu sevda bitmez.”

Ulusoy'un "Maalesef son üç yıldır TÜRSAB'ı sokağa düşürdünüz" diyerek Firuz Bağlıkaya'ya hitaben eleştirilerde bulunması üzerine salonda tansiyon yükseldi. Sosyal medyada dağıtılan bir inek fotoğrafını göstererek, "Bana terbiyesizlik yaptınız" dedi.

Bizi sokağa düşürdünüz

Salondan gelen TÜRSAB'ın icraya verildiğiyle ilgili eleştirilere cevap veren Başaran Ulusoy,  “Yalan söylüyorsunuz, bizi öyle bir sokağa düşürdünüz ki kolumu kırdınız. TÜRSAB'ı siyasete ve cemaatlere teslim etmedim. Veremeyeceğimiz hesap yok" diye konuştu.

Divan Başkanı Talha Çamaş'ın salonu sakinleştirmesinden sonra konuşmasına devam eden Başaran Ulusoy, konuşmasına müze biletleriyle ilgili olarak devam etti. Firuz Bağlıkaya'nın iştiraki AKG şirketinin TÜRSAB biletlerinin geçersiz olduğuna yazı gönderdiğini anlatan Başaran Ulusoy, "TÜRSAB yerlerde sürünüyor diyorsun. Sayende düştü. Bakanlıkta prestijimizi yerlere düşürdünüz" dedi.

Divan'dan gelen uyarılara karışma sen diyerek tepki gösteren Başaran Ulusoy'un konuşması salondaki karşılıklı tartışmalar nedeniyle bir süre durdu.

Rövanş maçında ben yokum

Divan Başkan'ının sükuneti sağlamasından sonra konuşmasına devam eden Ulusoy, "Bu rövanş maçında ben yokum; 20 sene yetti" diye konuştu.

TÜRSAB'da mücadelenin olmasını doğal olduğunu anlatan Başaran Ulusoy, konuşmasını kürsüden üçkere "Bana hakkınızı helal ediyor musunuz" deyi seslenip, ardında ben de hakkımı helal ediyorum diye bitirdi.

Bağlıkaya suçlamalara cevap verdi

Başaran Ulusoy’un suçlamalarına cevap vermek için kürsüye çıkan Değişim Hareketi Lideri Firuz Bağlıkaya, "Biz acentaların aleyhine hiçbir iş yapmadık, söylediği her şey yalan" dedi.

Ulusoy'un konuşmasında sık sık kendisine suçlamalar yönelttiğini hatırlatan Bağlıkaya, "Biz birleştirici bir konuşma yapmasını beklerdik fakat o yine aynısını yaptı. Böldü, ayırdı bizi birbirimizden kopartmaya çalıştı. Burada 5 bin kişilik kongre yapılmaya kalkıldı. Biz buraya 5 bin kişinin sığıp sığmayacağını sorduk. Kongrenin burada yapılmasıyla başka bir yerde yapılmasının ihanetle ne alakası var?" diye konuştu.

Biz ihaleden ihraç edilmedik

Mevcut yönetimin ihale şartnamesinde yazan yüzde 25'lik indirimin 20'sini verdiğini anlatan Firuz Bağlıkaya, Başaran Ulusoy'un Antik Havuz biletleriyle ilgili suçlamasına cevap verirken, konuyu Bakanlığa sorduklarını ve Ulusoy'un elindeki biletleri acenta dışı kanallarda satmaya başlaması nedeniyle böyle bir hamle yaptıklarını söyledi.

Başaran Ulusoy namaz kılıp, tövbe etsin

Başaran Ulusoy'u kullandığı ayrıştırıcı dil nedeniyle eleştiren Güçlü TÜRSAB Grubu'nun Lideri Hasan Erdem, " Başaran Ulusoy'a tövbe etmesini tavsiye ediyorum" dedi.  Ulusoy'un konuşmasında birleştirici ve gergin bir dil kullandığını öne sürerek eleştiren Erdem, turizmin sevgi, barış ve hoşgörü sektörü olduğunu belirterek, "Gözümüzün içine baka baka nifak, kin ve nefret tohumları ekmeyin" diye konuştu.

Başaran Ulusoy'un bırakması konusundaki telkinleri dinlemediğini söyleyen Hasan Erdem, Başaran Ulusoy'un Sultanahmet Camii'nde namaz kılarak yaptıkları için af dilemesini tavsiye etti.

Şileple geldim, kayıkla gidiyorum

Firuz Bağlıkaya'yı kendisiyle iletişim kurmamakla eleştiren Başaran Ulusoy, "Sen bana elini uzattın da ben mi elini kırdım... Sen bana gel dedin de ben mi gelmedim? İki dönem önce başkanlıktan ayrılmak istedi. Fakat o dönem Firuz Bağlıkaya beni ikna etti” dedi.

Firuz Bağlıkaya’ya hem takıldı, hem sitem etti

Tekrar Firuz Bağlıkaya ile ilgili konuşan Başaran Ulusoy "Firuz Bey'e geçmeye çalışıyorum" deyince salonda gülüşmeler olunca Firuz Bağlıkaya'ya hitaben "Seni çok seviyorum; çok… Benim senden öğreneceğim çok şey var. Sen bana elini uzattın da ben mi elini kırdım... Sen bana gel dedin de ben mi gelmedim" diye konuştu.

Bu sözlerin ardından bir müddet sessiz kalan Başaran Ulusoy, Bağlıkaya'ya dönerek, "Şu sessizliğine hayranım" deyince salonda gülüşmelere neden oldu. Ardından yine Firuz Bağlıkaya'ya dönerek "Firuz bana sessiz laf atıyorsun" demesi salonda kahkahalara neden oldu.

İktidarı da muhalefeti de bize saldırıyor

Kendisini 2017 seçimine üç ay kala aday olduğu için eleştiren Emin Çakmak'a cevap veren Firuz Bağlıkaya, "Sen üç hafta kala aday olmaya utanmıyor musun" diye sordu...

TÜRSAB Hepimizin Grubu Lideri Emin Çakmak'ın, Firuz Bağlıkaya'nın 2017 seçimine üç ay kala aday olduğunu söyleyerek, eleştirilerde bulunması üzerine kürsüye gelen Firuz Bağlıkaya, "İktidarı da muhalefeti bize saldırıyor. Neden ben 3 ay kala aday olmuşum... Sen üç hafta kala aday oldun. Utanmıyor musun" diye konuştu.

Hortumladığın şeyleri biraz önce sen anlattın 

TÜRSAB yönetiminden istifa etmesiyle ilgili eleştiriye de cevap veren Firuz Bağlıkaya, Emin Cakmak'a hitaben, "Hortum kesildi mi diye soruyorsun... Hortumladığın şeyleri biraz önce konuşmanda sen anlattın" diye konuştu

Ardından cevap olarak söz alan Emin Çakmak ise "Faturaları oraya bura ödettiğimi söylediler. Bugüne kadar yaptığım workshooplara katılıp da para aldığım acenta var ise buyursun burada söylesin" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.