TÜRSAB Genel Kurulu yapılıyor

TÜRSAB'ın 23'üncü Genel Kurulu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde başladı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği salonda, tüm adaylar yerlerini aldı.

24/02/2018 14:08
TÜRSAB Genel Kurulu yapılıyor

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan genel kurulda salona, eski başkan Başaran Ulusoy, Ulusoy'un aday gösterdiği Çetin Gürcün ve Değişim Hareketi lideri Firuz Bağlkıaya girdi. Her iki grubun da salona girişinde alkışlar ve tezahüratlar yapıldı.

Divan Kurulu'nun Başkanlığını, TÜRSAB'ı Genel Kurul'a götürmek için atanan heyet yapıyor. Başkanlığını Talha Çamaş'ın yaptığı Divan, Nedim Öztürk ve Mustafa Kutluoğlu'ndan oluşuyor. 

Ulusoy'un gündem dışı konuşması tansiyonu yükseltti

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, kürsüye geldi. Ulusoy, “18 yılın hatırına 18 dakika talep ediyorum” dedi. Bu talebin ardından salonda tansiyon yükseldi. Bir katılımcının bağırmasının ardından Ulusoy; "Önce saygılı olmayı öğreneceksin" dedi.

Ulusoy ilk olarak gündem maddesi değiştirilemez, bu bir dedi. Ardından Ulusoy “utanıyorum bu resmi göstermeye” diyerek bir fotoğraf gösterdi. Bunun üzerinde salonda tansiyon yükseldi. Ardından Divan Başkanı Talha Çamaş kürsünün mikrofonunu kapatılmasını istedi.

Mikrofon kapatıldı

Başaran Ulusoy konuşmasını tamamlayamadan kürsüden ayrıldı. Üyelerden gelen önerge ile 7. ve 8. Maddenin yer değiştirilmesi talep edildi.

Oylamaya sunuldu ve değişiklik kabul edildi

Bu kararın ardından Divan Başkanı Talha Çamaş, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un mesajını salona okundu. Emin Çakmak yönetimin ibrası için kapalı oylama önergesi verdi.

Yönetimin ibrasının kapalı oylamayla yapılmasına ilişkin Emin Çakmak önerge verdi. Önerge lehine konuşan Emin Çakmak, bize görev verecekseniz geçmiş dönem arkadaşlara hesap soralım ve geçmiş hesapları inceleyebilelim. Arkadaşlar da gizli oylamada ibra olabilirlerse demokratik bir şekilde aklanmış olacaklar.

Korkacak bir şeyim yok, hodri meydan

Önergenin aleyhinde ise TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy konuştu. Açık kapalı fark etmez, ben de kapalı olmasından yanayım. Hesap vermekten korkmuyorum, bir tek unutulmaktan korkarım" diyen Ulusoy, "Talha Bey mikrofonu kapatırsanız mikrofonsuz konuşurum. Kaç saat sürerse sürsün kapalıdan yanayım hiç çekinmiyorum, hodri meydan" dedi.

Yapılan oylamada Emin Çakmak'ın verdiği önerge kabul edilerek Yönetim Kurulu'nun ibrasının gizli oylama ile yapılmasına karar verildi.

BAĞLIKAYA: ADAYLAR ÖZGÜRCE KENDİNİ İFADE ETSİN

Divan'a yapılan ''İbra oylaması konuşmalardan sonra yapılsın'' önerisi sonrası salonda tartışma yaşandı. Kürsüye çıkan Firuz Bağlıkaya, adayların kendini özgürce ifade etmesine izin verilmesi gerektiğini açıkladı.

Divan'dan izin alarak kürsüye çıkan Firuz Bağlıkaya, aday konuşmalarının ibradan önce yapılmasının oylamaya sunulmasını teklif etti. Bağlıkaya, ''Bırakın aday olanla özgürce kendini ifade etsin'' dedi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.