TÜRSAB Çanakkale Körfez BYK’da Turgay Kılıç güven tazeledi

TÜRSAB Çanakkale- Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) seçiminde Turgay Kılıç yeniden seçilerek güven tazeledi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve rakibi Güçlü TÜRSAB Sözcüsü Hasan Erdem seçimi yan yana izledi.

31/12/2019 23:40
TÜRSAB Çanakkale Körfez BYK’da Turgay Kılıç güven tazeledi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu seçimi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÇTSO) gerçekleşti. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın ve Güçlü TÜRSAB Platformu Sözcüsü Hasan Erdem’in katıldığı kongrede yeniden başkanlığa aday olan Hayrullah Turgay Kılıç’ın ekibi tek liste olarak seçime girdi. Divan kurulu tarafından açık oylama usulüyle yapılan seçimde Kılıç ve ekibi oy birliğiyle seçildi.

TÜRSAB Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığına yeniden seçilerek güven tazeleyen Turgay Kılıç  teşekkür konuşması yaptı. Kılıç, “Bölgemiz için turizm son derece önemli. Son yıllarda bu değer gittikçe artıyor. Bu anlamda, bölge turizmini daha iyi seviyelere getirmek için, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Bu arada TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve Güçlü TÜRSAB Sözcüsü Hasan Erdem’in seçimleri yan yana izlemesi gözlerden kaçmadı. Daha önceki Yalova BYK seçiminde karşı karşıya gelen ikilinin bu kez dostane görüntüler vermesi acentelerin takdirini kazandı.

ERDEM’DEN ULUSOY’A ELEŞTİRİ

Güçlü TÜRSAB Sözcüsü Hasan Erdem, daha önceden yapılması gereken seçimin zamanında yapılmaması ve mevcut seçimin 15 gün önceden ilan edilmemesini eleştirerek şöyle konuştu:

“Ne yazık ki bir Başaran Ulusoy klasiğiyle daha karşı karşıyayız. Daha önceden ilan edilen seçimin iptali ve tüzüğe göre 15 önceden ilan edilmesi gereken seçimin 1 hafta kala yangından mal kaçırırcasına yapılması acenteleri yıldırmıştır. Ayrıca Balıkesir bölgesi ve uzak yerlerden gelen acenteler beklenmeden hemen seçime gidilmesi doğru değildir. Fakat bu Çanakkale-Körfez BYK Başkanı Turgay Kılıç’ın seçimdeki başarısını gölgelemez. Biz Turgay Kılıç kardeşimizin bölge için verdiği mücadele ve emeği biliyoruz. Bu seçimlere nasıl hazırlandığını ve hak ettiğini de biliyoruz. Bizim derdimiz Başaran Ulusoy’un demokratik olmayan yönetim anlayısıdır. Bu sektörde olan herkes bu durumun farkındadır. Türk turizmine ve özellikle acentelere faydasından öte büyük zararı olan bu zihniyetin artık tarihe gömülmesi gerekmektedir.  Hayatı boyunca turizm taşımacılığı dışında acente faaliyeti yapmamış, yabancı dil bilmeyen, dünyadaki gelişmelerden habersiz olan birinden turizm sektörünün ve acentelerimizin sorunlarını çözmeyi beklemek mümkün değildir.” 

Tüzük gereğiyle açık oylama usulüyle gerçekleştirilen seçimde, Kılıç ve ekibi oy birliğiyle yeniden yönetime seçildi. TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ile üyelerinde katıldığı kongrede konuşan Kılıç, “Ramazan gününde burada bulunduğunuz için hepinize teşekkür ederim. dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.