TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya hızlı başladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, başkanlığının ilk yılında seyahat acentelerinin acil çözüm bekleyen sorunlarını yasal düzenlemelerle çözüme kavuşturmaya çalışacaklarını söyledi.

27/02/2018 16:58
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya hızlı başladı

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Acentelerin iş yapmasını zorlaştıran şartları ortadan kaldıracağız. Yurt dışında tanıtıma ağırlık vereceğiz. İlk yıl turizm gelirlerinde yüzde 20-25 artış yakalayacağız. Sonraki yıllarda inanılmaz rekorlar kıracağız” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Bağlıkaya, başkanlığının ilk yılında seyahat acentelerinin acil çözüm bekleyen sorunlarını yasal düzenlemelerle çözüme kavuşturmaya çalışacaklarını belirtti. Milliyet'te yer alan haberde Firuz Bağlıkaya, “Acentelerin önünü tıkayan bu engeller aşılırsa, başkanlık dönemimizin birinci yılı sonunda turizm gelirlerinde yüzde 20-25 oranında artış bekliyoruz. Sonraki yıllarda da bu artarak devam edecek ve inanılmaz rekorlar kıracağız” diye konuştu.

Acenteler bu fiyatlarla rekabet edemiyor

Seyahat acentelerinin çalışmalarını engelleyen bazı düzenlemelere itiraz edeceklerini belirten Bağlıkaya, şunları söyledi:

“Havayolu şirketlerinin uçak biletlerini kendi internet siteleri üzerinden satmaları, acenteler için büyük bir sorun. Havayolu şirketleri uçak biletlerini acentelerden daha düşük bir fiyata satınca, acenteler bu fiyatlarla rekabet edemiyor. Acentelerin en önemli işlerinden bir tanesi bilet satışıdır. Bu koşullarda rekabet edemeyen acenteler kan kaybediyor.”

Yolcuyu transfer edeceğiz

En önemli sorunlarından birinin de havalanına yolcu transferi konusunda yaşandığını kaydeden Firuz Bağlıkaya, şöyle konuştu:

“Acenteler dışında herkes havaalanına yolcu taşıyabiliyor. Ama acenteler kendi yolcularını havaalanından alamıyor, havaalanına götüremiyor. Herkese serbest olan transfer hizmeti, acenteye yasak. Oysa ki bu acentenin işinin bir parçası. Bunun yanında hac ve umre seyahatleriyle ilgili sorunlar da çözüm bekliyor. Ayrıca kaçak acenteler de büyük bir sorun olarak varlığını sürdürüyor. Bunları da bir an önce çözüme kavuşturacağız.”

Yasal düzenleme şart

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Turizmin ve acentelerin önünü tıkayan bu kararlar geçmiş dönemde alınırken, meslek kuruluşlarında görev yapan yöneticilerimiz bu kararlara müdahil olmamış, olamamış. Şimdi bu kararların düzeltilmesinin mücadelesini vereceğiz.

Bu konularla ilgili yasal düzenleme talebimizi gerekli mercilere ileteceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bu sorunları aşacağımıza, yasal düzenlemelerin en kısa zamanda çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Tanıtım atağı başlıyor

Yasal düzenlemeler konusunda girişimler sürerken bir yandan da yurtdışında pazarlama ve tanıtım atağına kalkacaklarını kaydeden Bağlıkaya, “Turizm sezonu yaklaşıyor. Bugünler bizim için çok değerli, çünkü fuar dönemi.

Bu dönemi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Tanıtım faaliyetlerini daha da hızlandırıp çoğaltacağız. Uluslararası rekabette Türk turizminin elini daha da güçlendireceğiz” diye konuştu.

Turizm geliri % 25 artacak

Turizmin Türk ekonomisi için çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, “Turizm sektörünün döviz kazandırıcı yapısı  cari açığın azaltılmasında en büyük etkiyi yapıyor. Yapacağımız yasal düzenleme ve tanıtım çalışmalarının neticesine bağlı olarak bu yılın sonunda turizm gelirlerinde yüzde 20-25 artış sağlayacağız. Ondan sonraki yıllarda da inanılmaz rekorlar kıracağız” dedi.

Beklenti yüksek

TÜRSAB’da heyecanla beklenen başkanlık seçimi sonuçlandı. Acentalar yeni yönetimden Seyahat Acentaları Kanunu’nun güncellenmesini, yurtdışı pazarlarda tanıtımın artırılmasını, sektörün canlanması için yeni proje üretilmesini istiyor. Seçimlerde oy kullanan acenta sahipleri beklentilerini şöyle dile getirdi:

‘İmaj düzeltilmeli’

Erkut Tanrıseven /Bakış Turizm  

Yeni yönetim, konaklama, havacılık gibi sektörlerle biraraya gelerek turizmin geleceğiyle alakalı projeler üretmeli. Ayrıca Türkiye’nin imajının düzeltilmesi gerekiyor çünkü ABD, İngiltere gibi ülkelerde turistlere, ‘Türkiye’yi önermiyoruz’ şeklinde yönlendirmeler yapılıyor.

‘Vergi erteleme’

Ertuğrul Doğanlar /Keşif Turizm

Hatay’ın bazı ilçelerinde vergiler ertelendi. Bunun tüm ilçelerde yapılması gerekiyor. Afrin Harekâtı nedeniyle birtakım sıkıntılar yaşadık. İptaller oldu. TÜRSAB bu konuda adım atmalı.

‘Kanun güncel değil’

İsa Falay /Avcılar Turizm

Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu değiştirilmeli. Kanun, bugünün şartlarını karşılamıyor. Yeni yönetimin önceliği bu olmalı. Kaçak acenta faaliyetleri ve havayolu firmalarının internet üzerinden bilet satışındaki haksız rekabet konularına el atılmalı.

‘Süreklilik yok’

Talal Alaamel /The Blue Furat Turizm

Türkiye’de bir pazara iki yıl devam ettikten sonra başka pazara geçiliyor. Bir ülke pazarına yönelik çalışma yapmak çocuk büyütmek gibidir. Süreklilik olmalı. Ayrıca acentalar sürekli biraraya getirilmeli. İletişim eksikliği var.

‘İletişim artırılsın’

Mustafa Tatar /Regal Turizm 

Sadece İstanbul değil Türkiye’nin tümü düşünülmeli. Her acenta farklı alanlarla uğraşıyor. Hepimizin derdi ayrı. Yeni yönetimin ilk işi bütün bölgeleri gezerek eksilikleri anlamak olmalı. Ayrıca herkes birbiriyle tanıştırılmalı. Kuşadası’nın en büyük ticaret koluyuz. 59 iş kolu bizden geçiniyor ama kimse birbirini tanımıyor. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.