TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya'dan Turizm Haftası mesajı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, 5-22 Nisan tarihleri arasında bir dizi etkinliklerle kutlanan Turizm Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

17/04/2018 14:13
TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya'dan Turizm Haftası mesajı

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın Turizm Haftası nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle:

Turizm sektörü için çok özel anlamı olan "Turizm Haftası"nı kutluyor, camiamız ve tüm vatandaşlarımız için güzel bir sezon geçirilmesini temenni ediyorum.

Turizm haftası, 42 yılı aşkın bir süredir toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla kutlanıyor.

Türkiye; olağanüstü çeşitlilikteki doğal kaynakları, tarihsel mirası, kültür zenginliği ve diğer cazibeleri ile son derece yüksek bir turizm potansiyeline sahip, dört mevsimin bir arada yaşandığı dünyanın en şanslı ülkelerinden biri…

13 büyük medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu topraklarındaki insanımızın sıcak ve misafirperver tutumu, binlerce yıllık tarihi mirastan süzülen kültürel birikim ve bunun ışığında gelişen Türk mutfağı bizi diğer ülkeler karşısında rakipsiz kılan özelliklerimiz arasında öne çıkıyor.

Yeniliklere hızlı biçimde adapte olan genç nüfusumuzun, yerel halkın geleneksel misafirperverliğe dayalı yaklaşımının ve memnuniyet odaklı hizmet kalitesi anlayışımızın Türk turizmindeki büyümede ciddi katkısı bulunuyor.

Şüphesiz son 15 yılda, ülkemizde turizm konusunda önemli bir bilinç oluşmuş durumda. Turizmin önemi; gerek ülkemizi idare eden değerli hükümet üyeleri ve devlet adamları, gerekse de halkımız tarafından çok daha iyi bir şekilde anlaşıldı. Ulaşılan bilinçle birlikte Türkiye, dünya turizminde örnek olarak gösterilen bir ülke noktasına ulaştı.

Elde edilen başarı ile birlikte turizm, Türkiye için en önemli sektör konumuna yükseldi. Türk turizmi, ziyaretçi sayıları dikkate alındığında dünya sıralamasında ilk 6 içinde yer alıyor ve 2018 yılını 40 milyon üzerinde yabancı ziyaretçi sayısına ulaşarak rekorla kapatmayı hedefliyoruz.

Bu süreçte ülkemizde seyahat eden vatandaşlarımızın sayısında da önemli oranda artış kaydedildi. Devletimiz tarafından gerçekleştirilen alt ve üst yapı yatırımları ile ülkemizin dört bir yanında açılan havalimanları ve artan ulaşım olanakları, turizm hareketleri ile birleşince Türkiye’nin her köşesine, her bölgesine hareket getirdi.

Başta bakanlığımız olmak üzere, turizm sektörü paydaşlarının girişimleriyle hayata geçirilen, her bütçeden vatandaşımızın uygun fiyatlarla tatil yapmasına olanak sağlayan erken rezervasyon kampanyası da iç turizm hareketlerine ciddi bir ivme kazandırdı.

Biz, tüm bunların ötesinde turizmi; sınırları kaldıran, insanları birleştiren, farklı kültürlere sahip olan insanların birbirini daha iyi ve yakından tanımasına olanak sağlayan bir sektör olarak görüyoruz.

Turizm, yabancıların ülkemizi ve insanımızı daha yakından tanımasına olanak sağlarken iç turizm hareketleri ile vatandaşlarımızın da birbirleriyle daha çok kaynaşmasına, birlik ve beraberlik duygularının gelişmesine katkıda bulunuyor. Turizmin olduğu yerde anlayış, hoşgörü ve barış gelişiyor.

Bu vesileyle; ülkemizde turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi temennisiyle tüm vatandaşlarımızın turizm haftasını bir kez daha kutluyorum.

Firuz B. Bağlıkaya

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.