TUROYD deneyimlerini Rwanda ile paylaşacak

Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Yönetim Kurulu Üyeleri, DEIK Türkiye’nin davetlisi olarak Rwanda İş Konseyi Turizm Komitesi Toplantısı'na katıldı.

31/12/2019 23:40
TUROYD deneyimlerini Rwanda ile paylaşacak

Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Conrad Istanbul Hotel’de DEIK Türkiye’nin ev sahipliği’nde 'Turizm' konulu iş geliştirme toplantısına katıldı.  Rwanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mr. Williams Nukurinziza’nın katılımıyla gerçekleşen toplantıya TUROYD Yönetim Kurulu Üyeleri'nden Banu Çiçek, Mustafa Kılıç, Orhan Genceli, Tarkan Akyüz ve Turgay Solmaz katıldı. Toplantıda Türkiye ve Rwanda arasındaki turizm faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik konularda fikir alış verişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Rwanda Turizm İş Geliştirme Sorumlusu Mrs. Belise Karisa, ülke ekonomisi ve turizmi konusunda bilgi verdi. Karisa, “Amacımız, Rwanda ve Türkiye arasındaki turizm ilişkilerini geliştirmek. Diplomatik hedeflerimizden biri de, karşılıklı olarak turist ağırlamak. TUROYD olarak, sizlerden otelcilik konusunda eğitim desteği almak isteriz. Yatırımcılar olması durumunda, Ankara’daki büyük elçiliğimizde kendilerine destek olmaya hazırız” dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TUROYD Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Genceli, TUROYD ve TUROYD Akademi projesi hakkında bilgi verdi. Genceli, “Türk otel yöneticileri, tüm dünyada tercih ediliyor. Yöneticilerimiz dünyada eşi benzeri olmayan tesisleri başarı ile yönetiyor. Karşılıklı işbirlikleri ile iki ülkenin birbirini desteklemesi gerekiyor. TUROYD kurulduğu günden beri bir çok üyesini yurt dışına transfer etti. Eğitim ve istihdam konusunda desteğe hazırız” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.