TUROYD’dan Azerbeycan’da tanıtım atağı

Rusya, Çin ve İran’dan sonra Türk Turizmini tanımak adına TUROYD Yonetim Kurulu heyeti Azerbaycan’a yapılan ziyarette üst düzey temaslarda bulundu.

31/12/2019 23:40
TUROYD’dan Azerbeycan’da  tanıtım atağı

Azerbaycan Yürütme Kurulu Baskanı Halil Duru’nun organize ettiği toplantıya; Turizm Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Baskanı Ali Can Aksu, Azerbaycan Bölgesel Yürütme Kurulu Baskanı Halil Duru, Başkan Yardımcısı Murat Yumak, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hatice Şule Gökırmak ve Tarkan Akyüz ile Yönetim Kurulu Asistanı Selen Ertunga’nın da aralarında olduğu  heyet, TC Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Dr. İrfan Çiftçi ile bir araya geldi. Toplantıda Türk Turizmi ve Azerbaycan Turizmi’nin geliştirilmesine yönelik istişarelerde bulunuldu. Ayrıca, Turizm Otel Yoneticileri Derneği TUROYD hakkında  Büyükelçilik bilgilendirildi.

TUROYD Azerbaycan Heyeti’nin temaslardaki ikinci durağı, Türk İşadamları TUIB (Türkiye ve Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler İçtimal Birliği) oldu. TUIB İdare Heyeti Baskanı Ali İhsan Genç ve YK Üyeleri ile yapılan temaslarda, bölgede yaşayan  işadamlarının TUROYD hakkında bilgilendirileceği ve TUIB ile birlikte karşılıklı yatırımlar yapılacağı sözü verildi.

Görüşmenin ardından, Azerbaycan Turizm Bakanliğı ziyaret edildi. Turizm Bakan Yardımcısı Nazim Samedov ve Turizm Bakanlık Heyeti ile yapılan toplantıda, Türk ve Azeri Turizmi tartışıldı, birlikte ortak projeler üretme kararı verildi.

Toplantiya ilişkin gündem maddelerinin başında, istihdam ve eğitim yer aldı. Eğitim ve kalifiye personel konusunda Azerbaycan’da çok ciddi açıkların olduğu belirtildi. Bu konularda TUROYD Heyeti destek sözü verdi. Bir başka gündem maddesi, karşılıklı iki ülkenin turizm alanındaki tanıtımı ve işbirliği idi. Azerbaycan’da turizm alanındaki otel yatırımlarının planlanmasında destek ihtiyacı dile getirildi. TUROYD’dan bu konularda destek istendi. İki ülke arasında turizmin çeşitlendirilmesi ve otel yönetimi konusunda birlikte çalışmak üzere bir platform oluşturulmasına karar verildi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.