TÜROFED'ten otellere önemli uyarı

Müşterilerinin verilerini izinsiz bir şekilde sızdıran oteller için ciddi cezalar kapıda. TÜROFED, bölge derneklerini ve üyelerini konu hakkında uyardı.

11/04/2018 12:35
TÜROFED'ten otellere önemli uyarı

Kişisel verilerin korunması yönünde AB ülkeleri ile işbirliği kapsamında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna dayanak olan gerçek ve tüzel kişilerin kişisel verilerinin korunması amacıyla yapılması gereken usul ve esasları belirten ve tüm Avrupa Birliği ülkeleri ve bu ülkeler ile işbirliği yapan tüm ülke, kurum ve kuruluşları bağlayıcı niteliği olan düzenleme, 25 Mayıs 2018 tarihi itibariyle uygulamaya geçecek.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) da bölge derneklerine yazılı bir açıklama göndererek önlem almalarını istedi. TÜROFED’in gönderdiği yazıda: “Özellikle, otel ve acente ilişkilerinde ciddi sorunlara yol açabileceği tahmin edilen kişisel verilerin paylaşımı konusunda gerekli önlemlerin alınması, ileride vuku bulabilecek ve mağduriyete yol açabilecek sorunların önlenmesi açısından önem arz etmektedir” denildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.