TÜROFED'in ITB Berlin Raporu'nda neler var?

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen ITB Berlin Turizm Fuarı'nın değerlendirme raporunu açıkladı.

23/03/2018 13:54
TÜROFED'in ITB Berlin Raporu'nda neler var?

Raporda özellikle Alman pazarından büyük beklentisi olan Türk turizmcisinin fuarla birlikte 5 milyon Alman turist hedeflerinin gerçekleşebileceği yönünde umutları olduğu bilgisi yer aldı.

İşte TÜROFED'in ITB Berlin Değerlendirme Raporu

7 - 11 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen 52. ITB Berlin Fuarı'na, 186 ülkeden 10 bin firma ile kamu - özel birliği katılım göstermiştir.

26 salonda toplam 160.000 m2’den oluşan fuarı bu yıl 110 bini profesyonel olmak üzere toplam 170 bin kişi ziyaret etmiştir.

Fuara, 80'den fazla ülkeden tur operatörleri, uçak şirketleri, turizm acenteleri başta olmak üzere turizm örgütleri, bakanlıklar ve yerel yönetimler 4000 stant ile katılmıştır.

Türkiye fuarda 192 katılımcı ile yer aldı

Türkiye fuarda toplamda 3.079 m2’lik alanda 192 katılımcı ile yer almıştır. Türkiye standının açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş gerçekleştirmiştir. Türkiye standında Türk Hava Yolları’nın yanı sıra 20 seyahat acentesi, 50 otel, 20 valilik ve 40 birlik, dernek, belediye ile kalkınma ajansları yer almıştır.

Ülkemizin UNESCO listesinede yer alan eserlerinin fotoğraflarının yer aldığı bir sergi de standda yer almıştır.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü fuarda oldukça büyük bir standta tanıtım yapmıştır.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde “Yörük Gelini” defilesi

Fuarda ayrıca ATAV tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde “Yörük Gelini” defilesi düzenlenerek tüm dünya kadınlarına barış mesajı verilmiştir.

Türkiye standında geleneksel el sanatlarının tanıtıldığı alanlarda hat, çini, ebru, cam, çömlek ve kazaz (tel işleme) sanatçıları ziyaretçilere çalışmalarını sergilemiştir

ITB Berlin Fuarı Kapsamında 8 Mart 2018 tarihinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmış, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve TUROB Başkanı Timur Bayındır ve TTYD Başkanı Oya Narin’in katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştirilmiştir.

FVW yetkilileri ile bir araya gelindi

Berlin Büyükelçiliği’nde T.C. Berlin Büyükelçisi Sayın Ali Kemal Aydın Karslıoğlu tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Numan Kurtulmuş onuruna bir resepsiyon verilmiştir. Resepsiyona TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TÜROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ve ATİD Başkanı Birol Akman katılım göstermişlerdir.

Fuarın ilk gününde, İstanbul’da gerçekleşmesi planlanan workshop organizasyonunun birlikte yapılacağı Almanya’nın önde gelen medya kuruluşlarından olan FVW yetkilileri ile bir araya gelinmiştir.

"THE NEW VISION OF THE DESTINATION TURKEY” paneli gerçekleştirildi

Toplantıya Başkan Osman Ayık’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Sururi Çorabatır, Bülent Bülbüloğlu ve Mehmet İşler ile ATİD Başkanı Birol Akman, İSTTA Başkanı Saruhan Saraylı’nın yanısıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın ve TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da yer almıştır.

Fuarın 3. Gününde ise, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Hüseyin Baraner’in moderatörlüğünde gerçekleşen “THE NEW VISION OF THE DESTINATION TURKEY” paneline katılım göstermiştir. Panelde Osman Ayık’ın yanı sıra FTI Grup Gene Müdürü Dietmar Gunz, Öger Tours Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, DRV’den Günter Ihlau ve kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal yer almıştır.

TURİZM DEĞERLENDİRMESİ

Ülkemizin ana pazarı olarak birinci sırada bulunan Alman pazarı ülkemiz açısından oldukça önemlidir. Geçen yıl yaşanan olayların etkiler fuarda hissedilmiş ve Türkiye hissedilir derecede ilgi kaybı yaşamıştır. Ancak, 2017 yılında sorunların büyük ölçüde çözülmesi ile bu

yılki ITB sırasında Türkiye standına ilginin yeniden arttığı gözlemlenmiştir. Özellikle Alman pazarından büyük beklentisi olan Türk turizmcisi fuar ile birlikte 5 milyon Alman turist hedeflerinin gerçekleşebileceği yönünde büyük umut kazanmıştır. Türkiye’ye olan ilgiyi en çok geçen yıllarda Türkiye’nin yaşadığı kayıpları avantaja çeviren İspanya ve Yunanistan pazarları takip etmiştir.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.