Türkiye'yi sosyal medya fenomenleri tanıtacak

Sosyal medya üzerinden 66 milyon seyahatseverle etkileşim halinde olan dünyaca ünlü bloggerlar ve sosyal medya fenomenleri, INFLOW Travel Summit 2017 etkinliği için İstanbul’da bir araya geliyor.

31/12/2019 23:40
Türkiye'yi sosyal medya fenomenleri tanıtacak

30 ülkeden 150 influencer’ın ve Türkiye’den 100 öncü ismin katılacağı etkinliğin konuşmacıları arasında, eşi Nataly Zakharova Osmann’ın elini tuttuğu ‘Follow Me To’ konseptli fotoğraflarla tüm dünyada büyük ün kazanan Murad Osmann da bulunuyor. 18 Nisan’da gerçekleşecek etkinlik öncesinde düzenlenen toplantıda konuşan  INFLOW Summits Yönetim Kurulu Başkanı Emre Gelen, Türk turizmine çok önemli bir katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Tüm dünyada milyonlarca kişinin seyahat tercihine yön veren içerik üreticileri, bloggerlar ve sosyal medya fenomenleri 18 Nisan’da düzenlenecek INFLOW Travel Summit 2017 etkinliği için İstanbul’da bir araya geliyor. 30 ülkeden 150 influencer’ın ve Türkiye’den 100 öncü ismin katılacağı etkinliğin konuşmacıları arasında, eşi Nataly Zakharova Osmann’ın elini tuttuğu ‘Follow Me To’ konseptli fotoğraflarla ünlenen Murad Osmann, Jennifer Tuffen, Alex Tienda, Sezgin Yılmaz, Bilgehan - Duygu Çelik ve Saffet Emre Tonguç yer alıyor. Etkinliğin detayları, INFLOW Summits Yönetim Kurulu Başkanı Emre Gelen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Afşın Avcı ve TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda paylaşıldı.

Emre Gelen: Katılımcılar 66 milyon kişiyle erişim sağlıyor

Sosyal medyada fenomen olan influencer’ları, sektör profesyonelleri ve önemli markalarla bir araya getireceklerini söyleyen Emre Gelen, “Son birkaç yıldır seyahat alışkanlıklarında önemli değişiklikler oluyor. Artık herkes farklı deneyimler yaşamak istiyor ve tüm bu tecrübeleri anında çok geniş bir kitleyle paylaşıyor. Özellikle bizim katılımcı ve konuşmacılarımızda olduğu gibi, hayatını seyahate ve keşfetmeye adamış kişilerin sosyal medya paylaşımları, tüm dünyada milyonlarca kişinin seyahat davranışlarını belirliyor. Örneğin bizim etkinliğimizde yer alan 150 yabancı influencer, sosyal medya platformları üzerinden tüm dünyada 66 milyon takipçiyle erişim sağlıyor. Bu rakam, dijital dünyanın seyahate etkisini net bir şekilde gösteriyor. Ben bu noktada, Travel Summit gibi etkinliklerin çok önemli olduğunu ve Türk turizmine çok önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Etkinlik Antalya’da devam edecek

Travel Summit’in İstanbul ile sınırlı kalmayacağını ifade eden Gelen, sözlerini şöyle sürdürdü, “İstanbul’daki etkinliğimizin hemen ardından 60 influencer’la birlikte Antalya’da olacağız. 20 - 23 Nisan tarihleri arasında influencer’lar, Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra sosyal hayatını da yakından tanıma fırsatı bulacak. Program dahilinde Aspendos’tan Tahtalı Teleferiğine uzanan geziler, tekne turu, golf müsabakası ve eğlence parkı macerası olacak. Tüm bu deneyimlerini fotoğraf, video ve yazılarıyla takipçilerine aktaracaklar. Dolayısıyla hem İstanbul hem Antalya’yı, bu yaz birçok seyahatseverin rotasına sokacağımızı düşünüyoruz.”

Afşın Avcı: Seyahate farklı bir açıdan yaklaşacağız

Dijital mecralarda en iyi isimler arasında yer alan influencer’lar ile bir arada olacaklarını belirten Afşın Avcı ise, konuşmacılar ve etkinlik programı hakkında bilgi verdi. Etkinliğe 30 ülkeden 150 influencer’ın ve Türkiye’den 100 öncü ismin katılacağını belirten Avcı, “Follow Me To konseptli fotoğraflarıyla tüm dünyada büyük bir ün kazanan Murad Osmann, Dave - Deb Bouskill, Christina Tan, Sean Patrick Byrne, Laurence - Jessica Norah, Alex Tienda, Duygu Şar - Bilgehan Çelik, İdil Tatari, Sezgin Yılmaz ve Facebook Satış Direktörü Erdem Çelik, etkinliğimizde konuşmacı olarak yer alacak isimlerden yalnızca birkaçı” dedi.

Travel Summit’in gezi anılarından farklı bir konsepte sahip olduğunun altını çizen Avcı, “Etkinliğimizin en önemli özelliği, seyahat akımlarını dijital pazarlama dünyası özelinde ele alıyor oluşu. Konuşmacılarımız gezi anılarından ziyade, seyahat - pazarlama ilişkisini ele alan sunumlar gerçekleştirecek. Birkaç örnek verecek olursak, destinasyon pazarlamasındaki yeni trendler, sosyal medya hesaplarından gelir sağlama, influencer’ların markalara etkisi gibi farklı yaklaşımlar paylaşılacak” şeklinde konuştu.

İsmail Taşdemir: Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli bir etkinlik

Son dönemde tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiğini ve yaşananların seyahat tercihlerini büyük ölçüde etkilediğini belirten TÜROB (Türkiye Otelciler Birliği) Genel Müdürü İsmail Taşdemir, Travel Summit’in bu süreçte turizme çok önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Etkinliğin, özellikle son yıllarda bireysel seyahatlere önem veren veren kişilerin dikkatini Türkiye’ye çekeceğini söyleyen Taşdemir, “Ülkemizin tanıtımı için bizler üzerimize düşen tüm sorumlulukları yapmaya gayret ediyoruz ancak genç kuşakları asıl etkileyen, seyahati hayatının önemli bir parçası haline getirmiş mutlu gezginler oluyor.

Buradan büyük bir keyifle ayrılacaklarına inandığım katılımcılar, Türkiye’nin tanıtımını en iyi şekilde yapacaklardır. Etkinliğin iki şehirde yapılıyor oluşu da bizler için çok değerli. Böylece İstanbul’da şehir turizmine, Antalya’da ise tam da yaz sezonu öncesinde tarihi - doğal güzelliklere ve sosyal yaşama dikkat çekilecek” diye konuştu.

Türk Havayolları ve TAV ana sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB’ın desteğiyle gerçekleştirilecek INFLOW Travel Summit 2017’de konuşmacılar; sunum, panel ve yaratıcı çalışmalarla yeni seyahat trendlerini paylaşacak.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.