Türkiye'ye gelen Danimarkalı turist artacak

Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Olling, "Türkiye turizminde olumsuzluklar yaşanmasına rağmen Danimarkalı turistler gelmeye devam etti. Gelecek yıl Türkiye'ye daha fazla Danimarkalı turist gelecek" dedi.

31/12/2019 23:40
Türkiye'ye gelen Danimarkalı turist artacak

Büyükelçi Olling, Danimarka'nın Marmaris Fahri Konsolosu Nuri Enis Eralp ile Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ı makamında ziyaret etti. Hürriyet'in haberine göre Olling, ziyaret sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve yeni başlamasından dolayı İzmir, Marmaris ve Mersin'deki fahri konsolosluklara ziyarette bulunduğunu kaydetti. Marmaris'in güzelliğini buraya gelen Danimarkalı turistlerden çok duyduğunu dile getiren Olling, "Türkiye'nin incisi, tabiatı inanılmaz güzel bir ilçe. Bunun için heyecanla Marmaris'e gelmeyi bekledim" dedi.

EN AZ OLUMSUZLUK

Türkiye turizminde son dönemde bazı olumsuz gelişmeler yaşandığını ancak Danimarkalı turist sayısında düşme olmadığını belirten Olling, şunları söyledi:

"En az olumsuzluk Danimarkalı turistlerde yaşandı. Vatandaşlarımızdan da ısrarla Marmaris'in güzelliğini duyuyorum. Türkiye turizminde olumsuzluklar yaşanmasına rağmen Danimarkalı turistler gelmeye devam etti. Gelecek yıl Türkiye'ye daha fazla Danimarkalı turist gelecek. Sayın Belediye Başkanımızla bunları görüşmek için geldim. Marmaris'i ve Başkan'ı görmekten çok mutlu oldum."

BAŞKAN ACAR: BİZLERİ ONURLANDIRDI

Büyükelçi Olling’in açıklamalarının kendilerini umutlandırdığını belirten Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise “Seneye her şeyin daha güzel olması ve turizmde artış yaşanması için elimizden gelen bütün desteği ve iş birliğini hayata geçireceğiz. Bu güzel coğrafyayı Avrupalıların görüp takdir etmesi bizleri onurlandırırken turizmin daha güzel günlerine kavuşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.