Türkiye'ye bir yasak da İngiltere'den

ABD'nin ardından Birleşik Krallık da Türkiye, Lübnan, Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün ve Tunus'tan gelen direkt uçuşlarda kabin içerisinde cep telefonundan büyük elektronik cihazların taşınmasını yasakladı.

31/12/2019 23:40
Türkiye'ye bir yasak da İngiltere'den

Birleşik Krallık, ABD'nin 8 ülkedeki 10 havalimanı için uygulamaya koyduğu kabin içi elektronik cihaz taşıma yasağının bir benzerini 6 ülke için uygulamaya koydu. Birleşik Krallık'ın koyduğu bu yasakla beraber aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkeden direkt uçuşlarda cep telefonundan daha büyük elektronik cihazların kabin içerisinde taşınması yasaklandı.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkeden Birleşik Krallık'a direkt olarak uçuş gerçekleştirecek yolcular dizüstü bilgisayar ve kamera gibi elektronik cihazlarını yalnızca uçak altı kargo bölümünde taşıyabilecek. Mehmet Can Kömürcü imzalı habere göre, Birleşik Krallık hükümeti söz konusu 6 ülkeden Birleşik Krallık'a direkt olarak yapılacak uçuşlarda elektronik cihazlarını ısrarla yanlarnda taşımak isteyen yolcuların ülkeye girişlerine izin vermeyeceğini belirtti. Elektronik cihaz yasağı cep telefonları ve tıbbi cihazları kapsamıyor.

İngiltere hangi ülkeler için elektronik cihaz yasağını uyguluyor?

Elektronik cihaz yasağından etkilenen ülkeler şunlar:

- Türkiye

- Lübnan

- Mısır

- Suudi Arabistan

- Ürdün

- Tunus

Birleşik Krallık hükümeti sözcülerinden biri uygulanmaya başlayan elektronik cihaz yasağı ile ilgili şu sözleri söyledi:

''Sürekli olarak terörizm tehlikesi altında bulunuyoruz ve terörizme karşı halkın güvenliğini tehdit edecek her türlü unsura karşı derhal önlem almamız gerekiyor. Güvenlik tedbirlerinde yaptığımız bu yeni güncelleme bu sürecin bir parçası. Havacılık güvenliği için yapılan değişiklik kararları asla hafife alınmıyor. Halkın seyahat güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri almaktan kaçınmayacağız ve uluslararası iş ortaklarımızla bu yeni önlemlerin yaratabileceği her türlü olumsuz durumu en aza indirgemek için beraber çalışacağız.''

Birleşik Krallık uçuşlarda elektronik cihaz yasağını 21 Mart 2017'de uygulamaya koydu. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkeden Birleşik Krallık'a direkt uçuş yapan hava yolu şirketlerine birkaç günlük uyum süreci hakkı tanındı.

Türkiye, Lübnan, Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün ve Tunus'tan direkt olarak Birleşik Krallık'a uçuş gerçekleştiren hava yolu şirketleri ile seyahat eden yolcular 16'den uzun 9.3 cm'den geniş ve 1.5 cm'den kalın elektronik cihazlarını uçak altı kargo bölümüne teslim etmek zorunda.

Hangi cihazlar İngiltere'nin elektronik cihaz yasağı kapsamına giriyor?

Kabin içinde taşınması yasaklanan cihazlardan belli başlı olanlar ise şunlar:

- Dizüstü bilgisayar

- Tabletler ve e-kitap okuyucu cihazlar

- Kameralar

- Taşınabilir DVD çalar

- Cep telefonundan daha büyük elektronik oyun konsolları

- Tarayıcı ve yazıcılar

Söz konusu 6 ülkeden Birleşik Krallık'a direkt olarak uçuş gerçekleştiren tüm hava yolu şirketleri elektronik cihaz taşıma yasağına uymakla yükümlü.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.