Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması tamamlandı

Anadolu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından yürütülen ve Tarih Vakfı’nın danışmanlığını yaptığı Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması tamamlandı.

31/12/2019 23:40
Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması tamamlandı

Hazırlık ve eğitim çalışmalarına Haziran 2012’de başlanan projenin, sözlü tarih alan çalışması Mayıs 2013- Haziran 2015 tarihleri arasında yürütüldü ve sonrasında arşivleme çalışması yapıldı. 

1950’lerden günümüze Türkiye’de turizmin alanındaki gelişmeleri, olayları tanıkların anlatılarıyla kayıt altına almayı amaçlayan proje kapsamında 522 kaynak kişiyle görüşüldü. Rehber, seyahat acentesi, işletmeci, müdür, bakan, müsteşar, akademisyen, turist, yatırımcı, işçi, aşçı, garson vb turizm sektöründe farklı konumlarda yer almış aktörlerin öyküleri toplam 696 saat olan video ve ses arşiviyle kayıt altına alındı. Bütün görüşme kayıtlarının deşifreleri yapılarak düzenlendi.

Proje koordinatörlüğünü Prof. Dr. Nazmi Kozak’ın üstlendiği projede 21 akademisyen yer aldı. Sözlü tarih alan çalışmasının planlanması, soru çerçevelerinin oluşturulması, sözlü tarih görüşmesi yapacak akademisyenlerin eğitimleri ve alan çalışmasının izlenmesi konusunda danışmanlık desteği veren Tarih Vakfı, Türkiye Turizm tarihine ilişkin araştırma, çalışma yapacaklar için bu arşivin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını düşünüyor. 522 kişilik sözlü tarih koleksiyonuna Tarih Vakfı Bilgi Belge Merkezi’nden de ulaşılabilecek. Proje hakkında detaylı bilgi almak isteyenler www.turkiyeturizmtarihi.org  web sitesini ziyaret ederek, proje sonuç kitapçığını indirebilir. 

Projenin kapanış toplantısı 2 Nisan 2016, saat 14:00-16:00 arasında Hilton Oteli,  Harbiye İstanbul’da yapılacak. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.