Türkiye Hollywood'un platosu olacak

Dünyaca ünlü Film Yapımcısı Glenn Basner, Türkiye'nin yapımcılar için cazibe merkezi olabileceğini belirti ve önerilerini Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e iletti.

31/12/2019 23:40
Türkiye Hollywood'un platosu olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, New York ziyareti sırasında önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Bakanlığın konuya ilişkin yazılı açıklamasına göre Bakan Ömer Çelik, ilk olarak 1918 yılından bu yana dış politika alanında çalışan düşünce kuruluşu Foreign Policy Association'ı, Başkan Noel V. Lateef'in verdiği çalışma yemeği nedeniyle ziyaret etti.

Türkiye-ABD ilişkileri, Türkiye'nin AB üyelik süreci, Arap Baharı'nın geleceği, Türkiye-İsrail ilişkileri, Mısır, Suriye ve Ukrayna'da yaşanan gelişmeler, Türkiye'nin yürüttüğü kültürel diplomasi faaliyetleri ile turizm ve tanıtım stratejisi görüşülen başlıca konuların arasında yer aldı. 

Bakan Ömer Çelik'in bir diğer görüşmesi ise dünyaca ünlü film yapımcısı Glenn Basner ile oldu. Görüşmede Türkiye'deki yapımların kalitesinin hızla arttığına dikkati çeken Basner, Türk sinemasının uluslararası piyasada çok rekabetçi hale geldiğini söyledi. The King's Speech, Looper gibi pek çok yapıma imza atan Basner, Türkiye'nin yapımcılar için çekim merkezi olması için hazırladığı önerileri Bakan Çelik'e iletti. Ödüllü filmlerin yapımcısı Basner, Çelik'e ayrıca Türkiye'de önemli projelere imza atmak için işbirliği isteğini iletti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.