Türkiye dünyanın kayak merkezi olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı dağları kayak turizmine açmak için eylem planı hazırlıyor. Amaç Türkiye’yi dünyanın kayak merkezi haline dönüştürmek.

16/04/2018 11:04
Türkiye dünyanın kayak merkezi olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye’yi dünyanın kayak merkezine dönüştürmek için kolları sıvadı. Her iki Bakanlık, Türkiye Kayak Federasyonu’yla birlikte, Türkiye’yi kış turizminde dünyanın en iyileri arasına sokmak amacıyla eylem planı hazırlığına başladı.

Bu çerçevede, Türkiye Kayak Federasyonu’yla Spor Bakanlığı, kayak pisti oluşturmaya uygun dağların envanterini çıkarma işini üstlenirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı da, belirlenecek dağların kayak turizminin merkezi haline getirilecek çalışmaları üstlendi. Konuya ilişkin bilgi Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’tan geldi. Akşam’a değerlendirmelerde bulunan Bakan Kurtulmuş projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

KIŞ TURİZMİYLE ANILACAĞIZ

"Türkiye doğal güzellikleri, tarih ve kültür zenginliğiyle turizm açısından öne çıkan ülkelerin başında yer alıyor. Bu dağların da potansiyelini ortaya çıkarmak ve Türkiye’yi sadece sahil turizmiyle değil kış turizmi ve diğer tüm turizm çeşitlerinde anılır hale getirme hedefindeyiz.” Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Türkiye’nin kış turizmi konusunda muazzam bir potansiyel taşıdığını da belirterek  şu değerlendirmelerde bulundu:

POTANSİYEL AÇIĞA ÇIKACAK

“Bu potansiyeli açığa çıkarmamız ve kış turizmi için gerekli altyapı çalışmalarını sürdürmemiz gerekiyor. Bu Türkiye'nin tüm bölgelerindeki kış ve kayak turizmine uygun dağlarımızı değerlendirmek ve kayak turizmine açmak için çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında hangi dağlarımızın kayak sporuna ve turizmine uygun olduğunu belirlemenin yanı sıra bu alanlarda ne tür çalışmalar yürütülebileceği gibi konularda araştırmalar yapılıyor.”

TURİZM BÖLGELERİ OLUŞTURULACAK

Bakan Kurtulmuş, çalışmanın dünden bugüne tamamlanmasının mümkün olmadığını belirterek, “Bu uzun soluklu ve organize bir çalışma. Bugün başlayıp hemen yarın yani kısa vadede tamamlayabileceğiniz bir iş değil. Biz öncelikle, tarihî ve kültürel değerlerin yoğun olarak yer aldığı veya turizm potansiyelinin yüksek olduğu yöreleri korumak, kullanmak, sektörel kalkınmayı ve planlı gelişimi sağlamak amacıyla turizm bölgesi ilan etme çalışmamızı kayak turizmine uygun bulunan dağlar için de uygulamaya sokacağız”  dedi.

27 MİLYAR DOLAR GELİR HEDEFİ

Öte yandan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Nevşehir’de düzenlenen bir toplantıda turizm gelirlerinde bu yıl geçen yıla oranla ciddi artış beklediklerini söyledi. Yılın ilk üç ayında turist artışı yaşandığını hatırlatan Elvan, “Geçen yıl 22,5 milyar dolarlık bir gelirimiz söz konusuydu, bu yıl 27 milyar dolara ulaşan bir gelir elde etmeyi hedefliyoruz" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.