İşte bölgelere göre Türkiye'nin tatil alışkanlıkları

Türk turistin tatil alışkanlıkları, bölgelere göre değişiyor. Seyahat severler yurt içinde ortalama 5,4 geceleme yapıyor. Her coğrafi bölgenin tatil için tercih ettiği yerler de, farklılık gösteriyor.

21/02/2018 16:48
İşte bölgelere göre Türkiye'nin tatil alışkanlıkları

Her coğrafi bölgenin kendine göre tercih ettikleri yerler var. Örneğin; Karadeniz ve Akdeniz bölgesi, öncelikle kendi bölgelerinde tatil yapmayı tercih ediyor. Ankaralılar Kastamonu, Bolu, Bartın, Eskişehir, İzmir, Antalya, Mersin ve Adana’da tatil yapmayı seviyor.

Güneydoğulu seyahat sever daha çok yakın yerleri tercih ediyor ve tatil için Mersin, Hatay ve Adana’ya gidiyor. Doğu Anadolu en az seyahat eden tüketicilerin bulunduğu bölge olma özelliği taşıyor.

İstanbullu Türkiye’nin hemen her yerine gitse de, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya ve Nevşehir ağırlıklı geziyor. İzmirli ise, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir çevresi, Aydın, Denizli ve Muğla civarında en yoğun seyahatlerini gerçekleştiriyor.

Alternatif olarak farklı tatil arayışları başladı

Neredekal.com’un Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat, Türk turistin seyahat alışkanlıklarına ilişkin, ayrıca şu bilgileri de verdi: “Mevcut sıklıkla seyahat edilen tatil yörelerinin yanı sıra, daha az deneyimlenmiş farklı tatil arayışlarının arttığını söyleyebiliriz. Bunda sosyal medyanın önemli bir etkisi var iken, aynı zamanda herkesten daha farklı bir seyahat deneyimi yaşamak bir çok tatilci için bir tercih nedeni oluyor.

Bu konuda öne çıkan destinasyonlar; Doğu Ekspresi ile Kars’a doğru uzanan bir yolculuk, Isparta Kuyucak’ta Lavanta Köyü, Saroz körfezi, Rize’de Pokut Yaylası ve Zilkale, Gümüşhane’de Santa Harabeleri, Antalya-Adrasan’ın Suluada bölgesi ve Burdur’un Salda Gölü diyebilirim."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.