Türkiye'de gerçekleşirse 200 bin futbol turisti gelecek

UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis, basına yaptığı EURO 2024'ün ev sahipliği için Türkiye ve Almanya'nın dışında bir başvuru olmadığını açıkladı. Etkinlik Türkiye'de gerçekleşirse, 200 binden fazla futbol turisti ülkemize gelecek.

31/12/2019 23:40
Türkiye'de gerçekleşirse 200 bin futbol turisti gelecek

UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis, basına yaptığı EURO 2024'ün ev sahipliği için Türkiye ve Almanya'nın dışında bir başvuru olmadığını açıkladı. UEFA için en önemli kriterlerden olan stadyum, tesis ve alt yapı alanında son yıllarda yapılan yatırımlarla fark oluşturmaya çalışan Türkiye, ev sahipliği yapması durumunda 1 Milyar Euro gelir elde edebilir. 

UEFA, EURO 2024'e ev sahipliği başvurusu yapan aday ülkeleri resmi olarak cuma günü açıklayacak. Adaylık başvurusu yapan ülkeler, turnuvaya hazırlık çalışmalarını gelecek yıl 27 Nisan'da UEFA'ya yollayacak. UEFA ise turnuvanın ev sahibini· 2018 Eylül'de belirleyecek.

Turnuvanın ev sahipliği sürecinde UEFA'nın zorlu bir karar vereceğine değinen Theodoridis, "Bu uluslararası organizasyonun ev sahipliği sürecinde iki güçlü ülkeden adaylık başvurusu geldi. UEFA İcra Kurulu için zorlu bir seçim olacak." ifadelerini kullandı.

ANTALYA’YA TURİST YAĞACAK

Türkiye’nin kazanması durumunda Türkiye’nin en gözde sahalarından biri Antalya Arena’da birçok maç oynanması bekleniyor. Antalyaburada'da yer alan habere göre, yaklaşık 1 ay süren Avrupa Futbol Şampiyonası, ülke ekonomilerine de önemli katkı sağlıyor. Bu alanda en çok geliri ev sahibi ülkeler ve kupayı kazanan ülke elde ediyor. Turnuvada takımı olan ülkelerde de ekonomi önemli ölçüde canlanıyor. Turizmde de önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Ev sahibi ülkeye 200 binden fazla futbol turisti geliyor. Bu ülkede ‘deniz ve kum’ turizmi de varsa gelir de artıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.