Türk turistin şezlong fiyatı Alman’la aynı

Yüzde 40’a varan erken rezervasyon fiyatlarıyla Türk turistler de artık Alman ve İngilizler’in fiyatlarıyla tatil yapabiliyor.

31/12/2019 23:40
Türk turistin şezlong fiyatı Alman’la aynı

Yurt dışından gelen turist sayısının azalmasının ardından yerli turiste yönelen turizmciler, bu yıl yerli turist sayısında yaklaşık yüzde 15-20’lik artış bekliyor. Gazetevatan'da yer alan habere göre, Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran son 2 yıldan beri otellerin büyük bir kısmının fiyatlarını artırmadığını, bunun da ülkedeki enflasyon göz önünde bulundurulduğunda fiyatların yüzde 20 civarında düştüğü anlamına geldiğini vurguladı.

Yüzde 20’nin üzerine, ortalama yüzde 40 civarındaki erken rezervasyon indirimi de eklendiğinde ciddi bir orana ulaşıldığına işaret eden Onaran, “Eskiden yüzde 40 indirimi 100 otel içinde sadece 2 otel yapıyordu. Ama şimdi çok daha fazla otelde yüzde 40’lı indirimi görebiliyorsunuz” diye konuştu.

“Almanlar ve İngilizler Türkiye’de daha ucuza tatil yapıyor” algısının aşıldığına işaret eden Onaran, artık bütün oteller için Türkler’in ciddi bir pazar olmaya başladığını kaydetti. Onaran, “Erken rezervasyon fiyatlarıyla biz de artık Almanlar’ın, İngilizler’in fiyatlarıyla tatil yapabiliyoruz” dedi. Ali Onaran,  oteller için Türk pazarının kapasitesinin yüzde 15 olduğuna işaret ederek, “Yani yüzde 80’nin üzerindeki kapasitenin yabancılar tarafından doldurulması gerekiyor. Yüzde 15’lik Türk rakamı 30-35’lere çıkabilirse çok daha iyi olacak” ifadesini kullandı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.