Türk turist yurt dışında ne kadar harcadı?

Geçen yıl 8 milyon 887 bin Türk vatandaşı yurt dışına çıkarak, yabancı ülkelerde toplam 5 Milyar 137 Milyon Dolar turizm harcaması yaptı.

22/02/2018 16:02
Türk turist yurt dışında ne kadar harcadı?

Turizm giderinin % 79,7'sini kişisel, % 20,3'ünü ise, paket tur harcamaları oluşturdu. Vatandaşlarımızın yurtdışında yaptığı kişi başı ortalama turizm harcaması 578 Dolar olarak gerçekleşti.

Seyahatini kişisel olarak organize eden seyahatseverler kişi başı ortalama 508 Dolar harcarken, seyahatini paket turla organize edenler, kişi başı ortalama 752 Dolar harcadı. Türk turist en çok gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler amaçlı seyahat etti.

Seyahatseverler 2017 yılında en çok %47,8 ile gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler amacıyla yurt dışını ziyaret etti. Bunu sırasıyla %22,9 ile akraba ve arkadaş ziyareti ve %18,9 ile  iş amaçlı gidenler takip etti.

En çok Suudi Arabistan'da geceleme yapıldı

Türk vatandaşları 2017 yılında en çok gecelemeyi Suudi Arabistan’da yaparken, bunu sırasıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya ve Irak'ta yapılan gecelemeler takip etti. Yurtdışını ziyaret eden vatandaşlar ortalama 9,9 gece kaldı.

Suudi Arabistan’a vatandaşlarımız en çok umre/hac amaçlı giderken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne en çok gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler, Almanya ve Irak’a ise, en çok akraba ve arkadaş ziyareti amacıyla gitti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.