Türk turist Ege'yi ihya etti

İki bayram tatilinin de 9'ar güne çıkarılması, kötü geçen turizm sezonunun yaralarını bir nebze de olsa sardı. Kurban Bayramı'nda 1 milyon kişi Ege'de tatil yaptı.

31/12/2019 23:40
Türk turist Ege'yi ihya etti

Turizmciler, 9'ar günlük Ramazan ve Kurban bayramı tatilleriyle rahat bir nefes aldı. Kurban Bayramı'nda Türkiye'de 5 milyon, Ege Bölgesi'nde ise 1 milyon kişi seyahat etti ve turizm tesislerinden faydalandı. Yetkililer, bu bayram Türkiye genelinde turizmde 15 milyar liralık bir parasal hareketin olduğunu, İzmir ve Ege Bölgesi'nde ise 5 milyar liralık bir paranın ekonomiye girdiğinin hesaplandığını söyledi. Yeni Asır'da yer alan habere göre, iki bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla kötü geçen turizm sezonunun yaralarını sarma fırsatı bulduklarını belirten turizmciler, bundan sonraki süreçte de beklentilerinin turizm teşvik paketinin açıklanması olduğunu dile getirdi.

9 GÜN BAYRAM TATİLİ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Ramazan'ın ardından Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olmasının turizmciye doping etkisi yaptığını belirten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, "Bu konuda hükümetimize teşekkür ediyoruz. İki bayramda da tesislerimizin kapısına 'doluyuz' tabelası astık. Kurban Bayramı daha stratejik bir önem taşıyordu.

Yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi sonrası halkımızın da desteğiyle turizm sektörü ayakta kaldı. Türkiye'de 5 milyon kişi yaklaşık 15 milyar liralık bir parayı ekonomiye girdi yaparak tatilini geçirdi. Ege Bölgesi'nde ise 700 bini kayıtlı, 300 bini ise pansiyon ve çadır turizmi olmak üzere 1 milyon kişi tatilini yaptı. Ege Bölgesi'nde 9 günlük tatilde 5 milyar liralık bir turizm girdisi sağlandı. Bu sıkıntılı günlerde çok önemli bir rakam" dedi.

TÜRSAB Ege Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Hepşen de, "Kurban Bayramı tatili alınmış en doğru kararlardan biriydi. Bu zor dönemde önemli sayıda vatandaşımız tatilini yaptı ve ekonomiye önemli bir katkı sağladı. Sektörümüz içinde bu sıkıntılı dönem yaşanan olumlu katkı turizmcilerimizin yaralarını sarması açısında önemli bir fırsat oldu" diye konuştu.

Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Orhan Kavala, "Sadece tatilciler değil, burada yazlığı ya da evi olanlar da ilçemize geldi. Sadece oteller değil, yazlıkların birçoğu da doluydu. Tatil süresi içinde müşteriler hep aynı kalmadı. Gidenlerin yerine başkaları geldi. Bu değişiklik de hareketlilik getirdi. Bayram tatili, kötü bir mevsim geçiren turizmci için adeta doping etkisi oldu. İşletmeciler yaz biterken hem masraflarını karşıladılar hem de borçlarını ödeme yoluna gittiler. Bu tatil bize iyi geldi" dedi.

FETHİYE YÜZDE 100 DOLDU

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Yavuz Torunoğulları da, "Bayram tatilinde yerli tatilciler Fethiye'ye yoğun ilgi gösterdi, oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı" diye konuştu.

BAYRAMDAN İSTATİSTİKLER

Tatil için 3.6 milyar liralık kredi kartı kullanımı yapıldı. 1 milyar liralık uçak; 700 milyon liralık otobüs bileti alındı. Ege Bölgesi'nde Bodrum ile Çeşme, Urla, Seferihisar ve Karaburun 2 milyar liralık ciro yaptı.

TEŞVİK PAKETİ BEKLENİYOR

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, "Kurban Bayramı bizlere moral oldu. Ancak bundan sonrası ve 2017'ye daha güvenle bakmamız için hükümetimizden bir turizm teşvik paketi bekliyoruz" dedi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.