Türk-Rus birlikteliğinin dönüşü muhteşem olacak

Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, şuan ki dünyada ne Türkiye’nin Rusya’sız, ne de Rusya’nın Türkiye’siz yapabileceğini söyledi.

31/12/2019 23:40
Türk-Rus birlikteliğinin dönüşü muhteşem olacak

 Baraner, “Bu kadar yakın olduğumuz dost bir ülkeden özür dilemek bizi kesinlikle küçük düşürmez aksine yüceltir. Dostlar arası özür dilemenin ayıbı olmaz” dedi. Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı olan ve son olarak Frankfurt merkezli tur operatörü Germanyfans GmbH’yı kuran Hüseyin Baraner, Türkiye ile Rusya ilişkilerinin çok önemli olduğunu belirterek, Türk-Rus birlikteliğinin dönüşü muhteşem olacak” dedi.

Antalya Gazetesi'ne konuşan Baraner, iki ülke ilişkilerinin acilen düzelmesi gerektiğine vurgulayarak, “İşim gereği gerek Avrupa gerekse Rusya’da değişik çalışmalar nedeniyle her gün bir toplantılar düzenliyorum. Bu toplantıların hepsinde görüştüğümüz, tanıdığımız, yeni tanıştığımız önemli veya önemsiz kişilerin hepsine Türkiye ve Rusya’nın bir birlikteliğe mecbur olduklarını söylüyoruz.  Şuan ki jeopolitik durumda, bugün ki dünyada ne Türkiye Rusya’sız yapabilir ne de Rusya Türkiye’siz yapabilir” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE İHTİYAÇLARI VAR

Rusya’nın Türkiye gibi üreten, çalışan ve dünya ile ticaret kültürüne sahip bir ülkeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Baraner, “Çevremizdeki ülkeler arasında çok ciddi bir yapılanma var. Bu sınırların yeniden tespitine kadar gidebilir. Çok ciddi olarak ekonomik tehlikelerin olduğunu da görüyoruz. Özellikle Rusya ve eski Türkiye Cumhuriyetleri tüm gelirlerini neredeyse yeraltı kaynaklarından sağlıyorlar. O kaynakları olmasa neredeyse hiç gelirleri yok. Bu durumda dünyada ekonomisi daha güçlü devletler tarafından speküle edilebiliyor.

Batılı güçler, istedikleri gibi altınla oynayabiliyorlar, batılı güçler istedikleri gibi petrolle, doğalgazla oynayabiliyorlar. Dolayısıyla bu ülkeleri ayakta tutan 3 ana unsurla rahatça oynayabildikleri için bizim bölgemiz de spekülasyona açık kalıyor. Bunun önüne geçmek için Rusya’nın Türkiye gibi üreten, çalışan, genç nüfusa sahip, dünya ile ticaret kültürüne sahip olan bir ülkeye ihtiyacı var. Rusya’nın dünya ile ticari kültürü olmayan, ticaretten anlamayan bir ülke. Ülkelerle yaptıkları ticaretten sonra fatura kesmeyi bile bilmiyorlar. Bunları hepsi Rusya’nın Türkiye ile ilgili çıkarlarını gösteriyor” diye konuştu.

RUSLARLA BARIŞACAĞIZ

Türklerle Rusların barışacağını ve yollarına devam edeceğini iddia eden Baraner sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Rusya ile tamamen farklı kültürden ve sistemlerden gelme ülkeyiz. Ama 90’lı yıllardan itibaren önyargısız bir şekilde birbirimizle ilişki içine girdik. Dünyanın örnek aldığı bir dostluk kurduk. Bu dostluk kendiliğinden gelişti çünkü halkların kimyası uydu. Her ülke ile olmuyor bu durum. Mesela Almanya’da Türklerin nüfusu çok fazla olduğu halde yıllardır sıkıntılar çıkıyor. Çünkü kimyamız uyuşmuyor. Böyle sinerji yaratan bir kaynağı çürütmek iki ülkenin aptallığı olur. Kim ne derse desin biz Ruslarla barışacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Çünkü Rus ve Türk toplumları bunu istiyor. Onun için bizi kimse durduramaz.”

DOSTTAN DÜŞMAN OLMAZ!

Baraner, Rusya Devlet Başkanı Putin’in yaptığı son açıklamada Türkiye ile ilişkilerini düzeltmek istediklerine yönelik açıklamasını ise şu şekilde yorumladı: “Bu kadar yakın olduğumuz, sınırlarımızı birbirine rahatlıkla açtığımız dost bir ülkeden özür dilemek bizi kesinlikle küçük düşürmez aksine yüceltir. Dostlar arası özür dilemenin ayıbı olmaz. Düşman olsaydık bende istemezdim özür dilenmesini fakat dostlar arası özür dilemenin ayıbı olmaz. ‘Biz yanlış yaptık’ dense bile bir başlangıç yapmış oluruz. Zaten ilişkileri yumuşamasıyla iki halk karşılıklı yapacağı etkinliklerle ortamı daha da düzeltir.

Türkiye’de Ruslarla problemi olan bir tane bile Türk yoktur. Benim korkum küçük bir olaydan dolayı bu nefretin büyümesi ve ilişkilerimize uzun süre zarar vermesi. Benim demek istediğim dosttan düşman olmaz."

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.