Turizmin helali, haramı olur mu?

Dünyada toplam 350 helal tatil merkezi bulunuyor.Türkiye’de ise rakam, 160’ı buldu. Turizm Bakanlığı da, helal turizm sektörünün büyümesi için ‘Helal Turizm Strateji Planı’ hazırlıyor. Tüm bunlar yaşanırken, sektörde de 'Turizmin helali, haramı olur mu' tartışması dönmeye başladı.

31/12/2019 23:40
Turizmin helali, haramı olur mu?

Son yıllarda inşa edilen tatil köyü ve konsept değiştirerek muhafazakar tatilcilere hizmet veren tesis sayısı arttı. Akşam'ın haberine göre,1.7 milyarlık müslüman nüfusa hizmet sunmayı hedefleyen sektörün yıllık parasal büyüklüğünün, 5 yıl içinde 200 Milyar Dolara ulaşması bekleniyor.  

63 Milyar Dolar harcıyorlar

Sadece Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt ve İranlı turistlerin yurtdışı tatillerinde yaptıkları harcama 63 Milyar Dolar. Türkiye ise, Müslüman ülkelerden turist oranının yüzde 13’ünü ağırlıyor. 2023’te bunun yüzde 20’yi geçmesi hedefleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı da ‘Helal Turizm Strateji Planı’ hazırlayarak Türkiye’ye helal turizm için gelen Müslüman sayısının artırılmasını hedefliyor.

Destinasyonlar belirlenecek 

Stratejik Plan’ın taslağı da hazır. İslami kurallara uygun tasarlanmış tesislerde deniz tatili yapmayı amaçlayan muhafazakar tatilcilere özel yeni destinasyonlar belirlenecek. Bu çerçevede İstanbul gibi İslam mirasına sahip şehirlerde ve sağlık hizmetlerinde gelişmiş illerde helal turizm tesisleri artırılacak. Böylece kültür ve sağlık turizmine de doğrudan katkı sunulacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.