Turizmin anahtarı dijitalde

Her yıl milyonlarca insan seyahat etmek için yola çıkıyor. Farklı kültürleri yakından tanımak ve yeni yerleri görmek için çıkılan bu yolculuk ise turizm sektörüne 1,2 trilyon dolar olarak geri dönüyor.

31/12/2019 23:40
Turizmin anahtarı dijitalde

Dünyanın yanı sıra Türkiye ekonomisinin de en önemli sektörlerinden biri olan turizm, dünya ekonomisine yıllık 1,2 trilyon dolarlık bir katkı sağlıyor. Farklı kültürleri yakından tanımak ve yeni yerleri görmek isteyenlerin çıktığı bu yolculuk sayesinde Türkiye; 2017 Ocak-Haziran döneminde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 14,05 oranında turist ağırlamış durumda. Öyle ki en büyük artış yüzde 43’lük oranla Haziran ayında gelen yabancı sayısından oluşuyor.

2017 yılı ikinci çeyreğinde gelen turist sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 18,3 artarak yaklaşık 9 milyon olarak gerçekleşti. Yılın ikinci çeyreğinde gelen turistlerin yüzde 86,6’sını yabancı, geri kalanını ise gurbetçi vatandaşlar oluşturdu. Turizm gelirlerinde Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,7 artış gerçekleşirken bu dönemde yaşanan maddi artış 5 milyar 413 milyon 48 bin dolar oldu. Ocak ve Haziran arası dönemde ülkemize gelen yabancı ziyaretçilerin en çok giriş yaptığı iller İstanbul ve Antalya oldu.

Rakamlara bakarak turizm sektöründe son yıllarda yaşanan gerilemenin stratejik işbirlikleri sayesinde dağıldığının altını çizen CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, dünyanın en çok turist çeken ülkelerinden birinin Türkiye olduğunu söyledi. 2014 yılından sonra yaşanan olumsuzlukların 2016 sonuna kadar sektörü etkilediğini fakat 2017 yılında sektörün oldukça hareketlendiğini aktaran Ramazan Becer, dijital kanalların varlığı ile sektörün dinamiklerinin değiştiğini aktardı.

Antalya en ilgi çeken lokasyon

CRM Medya’nın Antalya şubesinin 100 kişiden oluşan ekibiyle satış, pazarlama ve CRM hizmetleri sunarak sektöre ivme kazandırdığını söyleyen CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, “Günümüzde dijital pazarda özelikle otellerin kendi dijital pazarlamalarını oluşturmaları ve kendi dinamiklerini çok iyi bilmeleri gerekiyor. Tanıtım ayağında, doğru dijital mecrada olmak firmalar için çok önemli. Sosyal medya mecralarını tüketicilerin yanı sıra birçok sektör etkin olarak kullanıyor.

Bunlardan bir tanesi de turizm sektörü. Müşterileriyle birebir iletişimin önünü açan sosyal medya, diğer online kanallardan farklı olarak interaktif bir alan sunuyor. Rakamlara bakıldığında yaşanan hareketliliğinin önemli etkenlerinden biri için dijital diyebiliriz. Dünyada da rakamlar her geçen yıl artış gösterirken, online seyahatin Türkiye’de turizm sektörü içindeki payı yüzde 15’lerde yer alıyor.”

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.