Turizme Hint düğünü nefes aldıracak

Hindistan’da tanıtım toplantıları düzenleyen turizm sektörü, ziyaretlerinin karşılığını aldı. Görüşmelerde 2 Milyon Dolarlık düğün organizasyonu bağlantısı yapıldı.

31/12/2019 23:40
Turizme Hint düğünü nefes aldıracak

Turizmde yeni pazarlar arayan Türkiye, Hindistan’dan eli boş dönmedi. Ercan Baysal'ın haberine göre, 26 Eylül-4 Ekim 2016 tarihleri arasında Hindistan’ın 8 şehrinde tanıtım gerçekleştiren turizm sektörü, ziyaretin karşılığını kısa sürede aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda ilk olarak 2 milyon dolarlık düğün turizmi bağlantısı gerçekleştirildi.

Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) işbirliğinde düzenlenen çalıştayın ardından devam eden görüşmelerin yeni yılda sonuçlarının alınacağı belirtiliyor. Hintli zenginler düğün yaparken farklı ülkeleri tercih ediyor. Birkaç tane özel uçak kiralayıp düğünlerini seçtikleri ülkede yapıyor. Her düğün 1-2 milyon dolara karşılık geliyor. Bu rakam düğünün büyüklüğüne göre 2-3 katına da çıkabiliyor.

2 BİN GÖRÜŞME YAPILDI

Hindistan’ın önemli turizm pazarlarından biri haline geldiğine dikkat çeken sektör temsilcileri “2016’nın son döneminde bu ülkeye önemli bir çıkarma yapıldı. Acentelerle 2 bine yakın karşılıklı görüşme yapıldı. Bunun ilk sonuçları alınmaya başladı. Yeni yılda özellikle düğün turizmine yönelik önemli miktarda sipariş almayı planlıyoruz” dedi. THY, TÜRSAB ve TÜROFED’nin işbirliği ile Hindistan›da düzenlenen çalıştaya Türkiye›den 23 seyahat acentesi ve otel temsilcisi ile birlikte İstanbul›da faaliyet yürüten bir Hint yemekleri restoranı katılım sağladı.

Hintli seyahat acentesi ve tur operatörü temsilcilerine Türkiye ile ilgili tanıtım yapıldı. Tanıtımda Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında turizm gelirlerinin 50 milyar dolara çıkarılması yer alıyor. 2016’da turizm gelirlerinde düşüş olsa da 2017’de kayıpların telafi edilmesi planlanıyor. Ayrıca, İran ile ortak turizm destinasyonu olma yolunda önemli çalışmalar yapılıyor.

VİETNAM ENDONEZYA VE ÇİN

Türkiye yeni pazar hedeflerin belirledi. Hindistan’ın yanı sıra 2017’de Çin, Kanada, Vietnam, Endonezya, Arjantin, Meksika, Paraguay ve Şili gibi ülkelere ağırlık verilecek. Bu ülkeler ve bulundukları bölgelerde yoğun tanıtım faaliyetleri yürütülecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.