Turizmdeki kriz konuşarak aşılmaz

ÇUKTOB Başkanı Murat Demir, zor geçen 2016 yılının ardından umutlarını 2017’ye bağlayan turizm sektörünün, beklentilerini yükseltmediğini söyledi. Demir, hükümetler arası yaşanan diplomatik krizin sektörü olumsuz etkilediğini ifade etti.

31/12/2019 23:40
Turizmdeki kriz konuşarak aşılmaz

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, turizm sektörü için 2016 yılının çok zor geçtiğini anımsatarak, “Turizmde yaşanan sıkıntılar, artık sektörün içinde bulunduğu durumla açıklanamaz. Ülkeler arasın yaşanan krizlerden en çok turizm sektörü etkileniyor” dedi. Rusya’nın turizm sektöründe büyük payı olduğunu, ancak Hollanda, Belçika, Almanya gibi orta Avrupa pazarının Türkiye açısından öneminin göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Demir, şöyle devam etti:

DÜŞÜŞTEN HERKES ETKİLENİYOR

“Turizm sektöründe krizleri aşmak için sürekli barıştan, huzurdan, güvenlikten bahsediliyor. Ama bu yetmiyor. Hükümetler arasında yaşanan diplomatik krizler halka da yansıyor. Bu da doğrudan turizmi etkiliyor. Yaşanan kriz nedeniyle Türkiye’yi tercih edecek turist, komşu ülkelere yöneliyor. Elimizdeki mevcut pazarı kaybetmeye başladık.” Demir, turizm sektöründe yaşanan düşüşün sadece tur operatörlerini ya da otelleri değil, tüm esnafı olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.