Turizmdeki konu mankenleri

Kıvırmanın karnından konuşup kem küm etmenin alemi yok, sadece kendini değil sektördeki paydaşlarını temsil ediyorsun, duruşun hep düzgün olsun, yürekli ol, dürüst ol, nezaket ile yalakalığı sakın karıştırma, böyle yaparsan milletin alay konusu olursun, görüntüyü kaybetmemek için değil itibarını kaybetmemeye çaba göster.

Deniz Tüfekçi Deniz Tüfekçi 31/12/2019 23:40
Turizmdeki konu mankenleri

DENİZ TÜFEKÇİ

Çok mu ağır oldu.?

Elçiye zeval olmaz, sen oraya seçilirken kimleri ne için temsil etmeye söz verdiğini unutma, gereğini gözünü kırpmadan yap.

Hele bu durumda, senin de içinde olduğun bu sarmalda yok olmamak için daha da candan, yürekli bir çaba içinde ol.

Bunu yapmak senin görevin olduğu kadar hakkın da.

Ama sevgili başlar,

Bu güne kadar, daha geçen yılın başından bu güne, ne doğru dürüst bir tespitte bulundunuz, ne tespitin gereği önümüzdeki sürecin fotoğrafını çektiniz,  kayıp kazanç analizini yaptınız, kayıp varsa boyutu nedir, bu kaybı nasıl engelleriz, neler yapılması ya da yapılmaması lazım… Soruları sorup yanıtlarını aramadınız.

Bunu yapabilecek belki de tek oluşum, başında bulunduğunuz oluşumlardı, çünkü eli taşın altında olan sizlerdiniz. Çöken sistem doğrudan üzerinize çökecekti, öyle de oldu. Göremediniz mi, yoksa  paniğe mi kapılmayalım ,daha mı sessizce bunu halledelim diye düşündünüz o an, bunu bilemiyorum diyemeyeceğim. Ama ya bir şey yapmadınız ya da kamuoyunu bilgilendirmeden, o desteği aramadan, yanınıza almadan siyasete perde arkasında anlattıklarınız anlaşılan kaale alınmadı, sizi akıları sıra ciddiye almadılar.

Sonuç ortada, siyaset sizi es geçti. Sizin üzerinizden sektörü es geçti. Çünkü olayın boyutunu siz kamuoyunda küçümserken ,pek bir kayıp yok, bunu düzelteceğiz, kayıpları karşılayacağız derken ,sizin anlattıklarınızı artık siyaset ciddiye alır mı?

Sektörün üzerinden silindir geçiyor, hala biz silindirin geçtiği yere papatya ekeceğiz diyorsanız, size herkes güler, üyeleriniz de güler, kamu oyu da güler, siyaset de güler.

Ortada  facia yaşanıyor, fazla beklemeye gerek yok, sapır sapır dökülmeler başladı. Sonbahar gelmeden, daha ilkbaharın bu ilk aylarında yerler, turizm sektörü ağacından düşen oteller, acentalar, yatçılar, araba kiralama şirketleri ile dolu…

Açılamayan oteller, işe başlayamayan elemanlar, çekini ödeyemeyen tur operatörleri, o çeklere güvenip borçlanan yüzlerce otel…….

Sorun krizin adını koymamaktan, dillendirememekten kaynaklanıyor. Bunu söyleyebilseler, çözüm de peşinden gelecek.

Sorunun kaynağını doğru tespit  edebilecekmiyiz? Haydi, gayret.

Doğru tespit yapılırsa, tedavi de doğru yapılır, iflasların sayısı minimuma iner, intiharların sayısı, boşanmaların sayısı, mafia’ya havale edilen işlerin sayısı azalır…

Kısa vadede bunlar azaltılırken, uzun vadede binlerce konaklama tesisi, binlerce seyahat acentası ve yan sektörler, bunların çalışanları ayakta kalır.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.