Turizmde üniversite-sektör işbirliği

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “Üniversite Sektör İşbirliği İyi Niyet İmza Protokolü” imzalandı.

31/12/2019 23:40
Turizmde üniversite-sektör işbirliği

“Üniversite Sektör İşbirliği İyi Niyet İmza Protokolü” için Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden sayılı işletmeler davet edildi. Hotel, Restaurant, Seyahat İşletmeleri, Bilişim ve Franchising gibi farklı hizmet alanlarından işletmelerin katıldığı protokolde imza için; Selge Beach Resort & Spa Hotel, Rixos Premium Bodrum, Wyndham Grand İzmir Özdilek, Best Western Premier Karşıyaka, Four Points by Sheraton İzmir, Hanedan Beach Hotel Foca, Göçtur Turizm Yatırım A.Ş. DoubleTree by Hilton Hotel Kusadası, Pine Bay Holiday Resort, Blanca Hotel, Siesta Apart Hotel, Pronto Tur, Pagos Turizm, Setur, Ağam Baklavaları, Susitaş A.Ş. Köfteci Yusuf, Sedaca Culinary Arts, O.Y. Consultant Otel Danışmanlık ve Dijital Medya Çözümleri, Beğendik Abi Lokantası’nın temsilcileri hazır bulundu.

Protokolün açılış konuşması Prof. Dr. Atilla Akbaba’dan

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Hekim Hacı Paşa Konferans Salonu ve Fuaye Alanı'nda gerçekleşen imza töreni ve kokteyline; turizm sektörü ile ilişkili farklı dallardaki sektör temsilcileri, üniversite öğrencileri, akademik ve idari personel katıldılar. İmza Protokolü'nün açılış konuşması, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba tarafından yapıldı. Protokolde ayrıca, İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör V.  Prof. Dr. Adnan Kaya’da bulunarak birer konuşma yaptılar.

Etkinliğin asıl amacı kalifiye iş gücünün sağlanması

Bir devlet üniversitesi olarak kampüsünde 12.000. öğrenciye eğitim veren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nde 4 bölüm, 512 Lisans ve 175 Lisansüstü öğrencisi ile eğitim hayatına devam eden Turizm Fakültesi; Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Rekreasyon Yönetimi olmak üzere 4 bölüm bulunuyor. Fakülte aynı zamanda, İzmir’de kurulan ve Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinde %100 İngilizce eğitim veren bir Turizm Fakültesi özelliğini taşıyor. Üniversite ile özel sektör işbirliğinin amacı da, burada eğitimine devam etmekte olan öğrencilere öğrencilik dönemlerinde staj konusunda yardımcı olmak, birlikte projeler üretmek, mezuniyet sonrasında da iş imkanlarının sağlanması olarak belirlendi.

Konuşmalarında özetle; bu protokol sonrasında, öğrencilere istihdam kapıları açılacağını, üniversitelerde üretilen bilginin sektörle buluşması gerektiğini, turizmin gittiği yere yanında barışı da götürdüğünü, hizmet sektörü olan turizmde misafirlerin en güzel şekilde ağırlanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Akbaba, hafta içinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde katılmış olduğu ve Türk turizmine devlet olarak gereken önemin verilmeye başlandığının vurgulandığı “Turizm Şurası”nın detaylarını da salondakilerle paylaştı. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.