Turizmde son dakika kampanyaları hızla artıyor

Her 100 tatilciden 30’ unun kararını son dakikaya bırakması ‘ son dakika kampanyalarını ’ artırdı. Sadece o gün satılması halinde geçerli olan kampanyalar dikkat çekiyor.

31/12/2019 23:40
Turizmde son dakika kampanyaları hızla artıyor

Turizmde erken rezervasyon kampanyaları her yıl artarak devam etse de tatilcilerin ‘son dakika’ alışkanlıkları da hâlâ yerli turizm hareketinden büyük oranda pay alıyor. Erken rezervasyonla tatile çıkanların oranı yüzde 45’e kadar çıkarken yüzde 30’luk bölüm de kararını ‘son dakika’ veriyor. Yerli tatilcilerin bu alışkanlıkları da turizmcilerin tıpkı Avrupa’da olduğu gibi ‘son dakika’ promosyonları düzenlemeye yönlendiriyor. Özellikle otellerin günlük olarak duyurduğu ve sadece o gün satılması halinde geçerli olan kampanyaları dikkat çekiyor.

Fırsatlar devam edecek

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Mika Tur Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Kara, tüm şirketlerin son dakika kampanyalarının bulunduğunu belirterek, “Eylül ayında da son dakika fırsatları devam edecek” dedi. “Türkiye’de  erken rezervasyon kültürü her geçen gün artarak gelişse de son dakika karar vermekten de bir türlü vazgeçemiyoruz” diyen Kara, şunları söyledi: “Erken rezervasyonda yaz otelleri satışlarının yüzde 40’ını gerçekleştirirken son dakikacılar yüzde 30’luk dilimi oluşturuyor. Ancak son dakikacıları bekleyen iki risk var. Biri yer bulma problemi. Diğeri yüksek sezonda erken rezervasyon fiyatlarına göre pahalıya ürün alabilirler.”

Ramazan sonrası ‘aşırı’ talep olabilir

Mika Tur’un Tatilbudur.com platformunda tatilini erken planlayamayan ancak indirim isteyenler için her güne özel indirimler sunulduğunu kaydeden Kara “Yüzde 40’a varan indirimler var. Sadece aynı gün geçerli olan kampanyalarla Bodrum, Marmaris, Kemer, Side, Belek ve birçok tatil merkezinde çeşitli alternatifler tatilci ile buluşuyor. Mesela 209 TL’ye 3 gece 4 gün Marmaris’te, 338 TL’ye 3 gece 4 gün Bodrum’da, 347 TL’ye 3 gece 4 gün Kuşadası’nda tatil yapmak mümkün. İndirime yönelik veya paket olarak satın alınan ürünlerde ek maliyet yaratan bazı kalemleri ücretsiz verebiliyoruz. Örneğin erken rezervasyonda yüzde 45 indirim. Kıbrıs turu satın alana transfer ücretsiz gibi” dedi.                       

Kara, Ramazan ayı sonrası bayram tatilinin birkaç gün öncesinden başlayarak 15 Eylül’e kadar çok aşırı bir talep beklediklerini dile getirdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.