Turizmde Ramazan Bayramı Bereketi

Ramazan Bayramı'nı tatilde geçirmek isteyenler konaklama tesislerinde boş yer bırakmadı. Yerli turistler deniz, yayla, kültür tatili ayırt etmeden otellerin neredeyse tamamını doldurdu.

31/12/2019 23:40
Turizmde Ramazan Bayramı Bereketi

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ayık:"Şu anda tesislerdeki doluluk yüzde yüze yakın. Tatilseverlere, 13 bölgedeki 2 bin 500'den fazla turistik işletme belgeli ve 400 Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli tesisle hizmet veriyoruz" dedi. Ramazan Bayramı'nı tatilde geçirmek isteyenler konaklama tesislerinde boş yer bırakmadı. Yerli turistler deniz, yayla ve kültür tatili ayırt etmeden otellerin neredeyse tamamını doldurdu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, konaklama tesislerinin son dönemlerin en hareketli bayramını yaşadıklarını söyledi. Ramazan Bayramı'nın 28 Temmuz Pazartesi günü başlayıp 30 Temmuz Çarşamba günü sona ereceğini hatırlatan Ayık, bayram rezervasyonlarında ülke genelinde ciddi bir doluluk olduğunu belirtti. Ayık, bayramlarda özellikle iç turizmin çok hareketlendiğini dile getirerek, bu yıl hareketliliğin daha da arttığını ifade etti.

Ramazan ayını evinde geçirenlerin bayramda ve sonrasında tatil bölgelerinde rezervasyonlarını haftalar öncesinden yaptırdığını bildiren Osman Ayık, "Ramazan özellikle yerli turistin tatile gitmeyi tercih ettiği dönem, ancak bu yıl da son bir kaç yıldır olduğu gibi insanların bir çoğu evinde geçirdi. Böyle olunca oruç nedeniyle tatilini erteleyenlerin bayramda tatile gitmek istemeleri otellere de talebi arttırdı. Şu anda tesislerdeki doluluk oranı yüzde yüze yakın. Tatilseverlere, 13 bölgedeki 2 bin 500'den fazla turistik işletme belgeli ve 400 Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli tesisle hizmet veriyoruz. Bu tesislerin bir kısmında çok az boş yer kaldı" diye konuştu.

Bayramda iç pazarın payı artıyor

Ayık, yabancı turistler gibi yerli turistlerin de tatillerini geçirmek için yoğun olarak kıyı kesimleri tercih ettiğini fakat bu yıl kültür, doğa, tarih ve alternatif tatil seçeneklerine de ilgi bulunduğunu söyledi. "İç pazarın turizmdeki payı bayramlarda yüzde 30'a yakın artış gösteriyor" diyen TÜROFED Başkanı Ayık, yerli turistin tatil rezervasyonunu genellikle son dakikada yapmayı tercih ettiğini de kaydetti.

Osman Ayık, "Yabancılara hitap eden otellerde en yoğun dönem yaşanıyor. Son yıllarda ramazan ayının sezon ortasına denk gelmesi iç turizmde genel olarak talebi erteledi. Bayramla başlayan yoğunluk geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi yine okullar açılıncaya kadar devam eder" ifadelerini kullandı.

TÜROFED Başkanı Ayık, sahil ve iç kesimlerde hizmet veren otellerde bayramda 75 liradan başlayan gecelik konaklama ücretlerinin 3 bin dolara kadar çıktığını da sözlerine ekledi. Ayık, bayramı tatilde geçirmek isteyenlerin kalan sınırlı sayıdaki tesis için elini çabuk tutması gerektiğini de vurguladı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.