Turizmi geleceğe makro hedefler taşır

Bırakın turizm yapmayı, turizmi yazarken dahi makro düşünmek gerekiyor. Sürdürebilir turizm olgusu yaratılması, Türkiye turizminin geleceği için çok önemli. 

09/01/2018 21:18
Turizmi geleceğe makro hedefler taşır

Real Konak Hotel Genel Koordinatörü Hüseyin Aslan, sürdürebilir turizm olgusunun oluşturulması ve Batman turizminin geleceğe taşınması konusunda bir yazı kaleme aldı.

Aslan'ın yazısı şöyle:

Bırakın turizm yapmayı, turizmi yazarken dahi makro düşünmek gerekiyor. Batman turizmini Türkiye’nin stratejik turizm hedeflerinden ayrı tutmak imkansız. Kısacası; Batman demek, Türkiye turizminin büyük bir parçası demek.

Gerek sahip olduğumuz doğa, kültürel ve tarihi miras; gerekse genç, dinamik ve aktif yapımız, bizi sürdürülebilir turizm olgusunun vazgeçilmez parçası kılıyor. Nasıl ki küresel ekonomik görünümü ve ülkemiz ekonomisinin mevcut durumu turizmi önemli kılıyorsa, sürdürebilir turizm olgusu yaratılması da, Türkiye turizminin geleceği için çok önemlidir.

Sürdürebilir turizm olgusunun yaratılmasında ise, Anadolu’da oluşturulacak yeni turizm destinasyonları ön plana çıkıyor. Bu destinasyonların başında, bir Batmanlı olarak Batman’ı çok önemli bir konumda görüyorum.  Küresel ekonomideki son gelişmeler turizm ve ülke ekonomisini önemli kılarken, Batman’ı da ülke turizminin önemli bir paydaşı durumuna getiriyor.

MAKRO STRATEJİK HEDEFLER BELİRLEMELİYİZ

Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük 4’üncü kenti olarak; gerek bölgenin, gerekse ülkemiz ekonomisinin gelişimi için Batman’da turizmi geliştirmek zorundayız. Turizmin gelişimi için ise; öncelikle mikro düşünmekten vazgeçip, makro stratejik hedefler belirlemeli ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütmeliyiz

Bu stratejik hedefleri Türkiye 2023 vizyonu paralelinde aşağıdaki başlıklar dahilinde yürütebiliriz.

* Batman’da kaliteli otelcilik hizmeti veren konforlu otellerimizin sayısı hızla artıyor. Aynı paralelde bu tesislerde istihdam edilen iş gücü, turizm ve otelcilik eğitimi almış ve turizm tecrübesine sahip iş görenlerden oluşturulmalıdır.

* Ulusal ve uluslararası turizm fuarlarını ve etkinliklerini katılarak, proaktif bir çalışma ile şehrimizin tanıtımı sağlanmalıdır. Fuarlarda mevcut tanıtım stratejisi stabil bir yaklaşım sergilemektedir.

BATMAN TAKIM RUHUYLA TANITILMALI

* Mülki idare başta olmak üzere şehrimizin tüm turizm dinamikleri bir araya getirilmeli, şehrimizin turizmde tanıtımı takım ruhu anlayışında bir bütün olarak gerçekleştirilmelidir.

Türkiye turizm stratejisinin en büyük dinamiği olan sürdürülebilir turizm olgusunu Batman’da da faaliyete geçirilmesi amacıyla, alternatif turizm türlerine ve bölgelerinin tanıtımına önem verilmelidir.

* 1 Trilyon Dolara yaklaşan dünya turizm pastasından pay alabilmek için, şehrimizin daha güçlü bir ekonomik yapıya daha huzurlu bir ortama kavuşması bizlerin hedefi ve arzusudur. Bu nedenle Batmanı ziyaret eden ya da etmeyi planlayan potansiyel kitleden bizi anlamasını beklemek yerine biz Batman’ı anlatmalı ve turizm sinerjisini oluşturmalıyız.

* Kısacası güvenli ve huzurlu kent algısını mutlaka oluşturmalıyız.

HEDEF, MARKA KENT OLMAK

* Batman’ı marka kent yapabilmek için gerekli olan tanıtım pazarlama ve PR faaliyetlerine hız kesmeden devam etmeli, markalaşmak istediğimiz ürünler ile markette rekabet etmeliyiz.

* Tüm kentin turizm olgusu etrafında toplanmasını sağlamalı “turizmde marka kent “ olmayı hedef olarak belirlemeliyiz.

* Şehrimizde turizm alt yapısını iyileştirmeli ve altyapı eksikliklerimizi ivedilikle gidermeliyiz.

* Batman üniversitesi ile profesyonel konaklama hizmeti sunan turizm işletmelerimiz sektörde özel sektör ile akademik iş birliğinde birlik içinde olmalıdır.

FUAR VE KONGRE MERKEZİ ŞART

* Şehrimiz ivedi olarak uluslararası ölçekte bir fuar ve kongre merkezine kavuşturulmalıdır.

* Tüm şehir ve turizm dinamiklerimiz bir araya geldiğinde Batman’ın turizmde hak ettiği yere geleceğine canı gönülden inanıyorum.

 Birlik beraberlik içinde olarak Batman’ın ve Batman turizminin gelişimi için çalışmalıyız. Bu bağlamda, Batman turizm dinamiklerini oluşturan başta mülki idare olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, özel sektör temsilcilerini ve tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.

Fakat turizmde başarılı olmak için kat etmek zorunda olduğumuz çok uzun bir yol olduğunu hatırlatmadan geçemeyeceğim.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.