Turizmde kriz yönetimi için yol haritası yok

Bentour’un Antalya’da düzenlediği “Comedy Night” Gala Gecesi öncesinde firma CEO’su Kadir Uğur, Türkiye turizmi ve Avrupa’daki Türkiye’ye yönelik olumsuz imajın düzeltilmesi için yapılması gerekenler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

31/12/2019 23:40
Turizmde kriz yönetimi için yol haritası yok

İsviçre merkezli Bentour’un gelenekselleşen “Comedy Night” Gala Gecesi öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi. Turizmajansı'nın haberine göre, toplantıya Bentour CEO’ları Kadir Uğur ve Deniz Uğur, Bentour Türkiye Sorumlusu Ufuk Erbinel, Bentour Satış Pazarlamadan Sorumlu Müdürü Christian Hauk, Dieter Reiser, Emre Ünsev ve Tevfik Şahin katıldı.

DRV başaramadı biz başardık

Bentour CEO’su Kadir Uğur, turizmde yaşanan olumsuzluklar ve Avrupa’daki Türkiye’ye yönelik olumsuz algı nedeniyle bu sene seneki organizasyonun katılımcı sayısında azalma yaşandığını,DRV'nin Kuşadası'nda yapmayı planladığı kongresini iptal ettiğini fakat kendilerinin yine de Antalya seçimlerinde vazgeçmediklerini söyledi.

Gelecek sezon Doğu Avrupa Ülkeleri de portföyümüzde

Gelecek dönemde faaliyet gösterecekleri ülkelere yenilerini ekleyeceğini Belirten Uğur, Bentour’un Doğu Avrupa pazarında da, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Hırvatistan gibi ülkeleri de portföyüne ekleyeceklerini belirtti.

Türkiye turizmi birinci ligden ikinci lige düştü

2016 yılını değerlendiren Kadir Uğur çok zor bir sezonun geride bırakıldığının, Türkiye’nin deyim yerindeyse birinci ligden ikinci lige düştüğünü bu gelişmenin İspanya, Yunanistan, Portekiz gibi ülkelerin yüzünü güldürdüğünü sözlerine ekledi. 2014 yılına kadar olumlu süren havanın geçtiğimiz yıl ve 2016’da tersine döndüğünü bunda en önemli faktörün Avrupa’daki Türkiye’ye yönelik olumsuz algıların olduğunu altını çizdi.

Siyasilerin turizmde kriz yönetimi için yol haritası yok

Terör ve güvenlik zafiyetiyle ortaya çıkan olumsuz Türkiye algısının düzeltilmesine yönelik yeterli çalışmaların yapılmadığına dikkat çeken Uğur, 2014 yılında bakanlık yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde bakanlığın, siyasilerin terörün turizme olumsuz etkilerine yönelik izleyecekleri strateji ve politikalarının olmadığını, yaşananlardan sonra bu yönde hala çalışmaları yapılmadığını” söyledi.

Turizmde siyasilerin ve turizmcilerin kriz yönetimi konusunda bir planlarının olmadığını, bunun için siyasilerin, turizm yöneticilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte yol almaları gerektiğinin altını çizdi.

Gelecek sezon için Türkiye'ye 100 bin kişilik kapasite ayırdık

Gelecek sezon için hedefledikleri rakamları açıklayan Kadir Uğur, “2015 yılında 100 bin kişiyi Türkiye getirdik bu rakam 2016 yılında 65 bine geriledi. Bu gerileme ciro bazında ise 120 milyon Euro’dan 55 milyon Euro’ya geriledi. Ama bizim Türkiye’ye yönelik güvenimiz sonsuz onun için gelecek yıl için hedefimizi bir kat arttırarak 100 bin kişilik kapasite ayırdık.” dedi.

Turizmde tablonun olumluya dönmesi için en az iki yıl gerekiyor

Turizminde eski rakamların yakalanması için hiç bir şey yapılmadığı takdirde toparlanmasının en az 2 yıl alacağını belirten Uğur, Avrupa’daki Türkiye’ye yönelik olumsuz düşüncelerin olumluya çevrilmesi için önemli PR çalışmaları yapılasının ve önemli bütçelerin ayrılması gerektiğini söyledi. Uğur, Avrupalıların olumsuz algısını düzeltmeye yönelik, Türkiye’ye yönelik negatif algının pozitife çevrilmesi için siyasilerin hiçbir şey yapmadığını yineledi.

2017'de görevi bırakıyorum

Diğer yandan Kadir Uğur, 2017 yılında emekliye ayrılacağını Bentour yönetimini oğlu Deniz Uğur’a bırakacağını açıkladı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.