Turizmde değişim ve reform hareketi başlamalı

Turizm Haftası kapsamında Güçlü TÜRSAB Platformu adına mesaj yayınlayan TÜRSAB Başkan adayı Hasan Erdem, “Türk turizminin geldiği nokta ortada. Başta turizm ve seyahat acentalarımız olmak üzere sektörün önünü açacak köklü değişiklikler ve kalıcı reformlar gerçekleştirilmelidir. Turizm sektöründe değişim hareketi TÜRSAB seçimiyle başlayacaktır” şeklinde konuştu.

31/12/2019 23:40
Turizmde değişim ve reform hareketi başlamalı

Türkiye’nin önemli bir yönetim reformu olan referandum sürecinden çıktığını ve artık yönünü ekonomiye, ağırlıklı olarak da turizme yöneltmesi gerektiğinin altını çizen TÜRSAB Başkan adayı Hasan Erdem, “Türkiye olarak artık yönümüzü turizme çevirmeliyiz. Çünkü turizm ülkeleri ve kültürleri birbirine bağlayan bir olgudur. Turizm ülkemizi dünyaya en doğru şekilde anlatan, ülkemizin güzelliklerini tüm dünyaya sergileyen bir yapıdır” dedi. 

Güçlü TÜRSAB Platformu adına yayınladığı mesajda turizm sektöründe artık değişim ve köklü reformların gerçekleşmesinin elzem olduğuna dikkat çeken TÜRSAB Başkan Adayı Hasan Erdem, şunları söyledi:

 “Turizm sektörü olarak özellikle son 2-3 yıldır yaşadığımız sıkıntılar ortada. Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan terör olayları ve iç savaşlar maalesef sektörümüzü ciddi olarak olumsuz yönde etkilemiştir. Türk turizmi yaşanan bu süreçte ciddi hasarlar görmüş ve halen daha sıkıntılar devam etmektedir. Özellikle turizm ve seyahat acentaları cephesinden baktığımızda ise tamamen bir çöküş görülüyor.

TÜRSAB üyesi turizm ve seyahat acentaları olarak maalesef bu süreçte yalnız bırakıldık. Türk turizminin yapı taşı acentalar kendi kaderine terk edildi. Yüzlerce sektör temsilcimiz bu süreçte zor günler yaşadı. Bu sürecin en acı tarafı ise kendi üst birliğimiz olan TÜRSAB’ın sessiz ve basiretsiz kalması oldu. TÜRSAB yönetimi bu süreçte tamamen sınıfta kalmıştır.

TURİZMDE ETKİLİ KAMPANYALAR YAPILMALI

Türk turizminin geleceğe yönelik güçlü adımlar atması ve özellikle turizm ve seyahat acentalarının kalıcı ve sürdürülebilir büyümesi için sektörümüzde köklü değişikliklerin gerekli olduğu bu süreçte ortaya çıkmıştır. Türkiye olarak özellikle referandum sürecinden sonra artık yönümüzü ekonomiye, ağırlıklı olarak da turizme çevirmeliyiz. Özellikle sezon öncesinde mutlaka ciddi teşvik paketleri ve kalıcı reformlar gerçekleşmelidir. Türkiye’nin dünyaya doğru şekilde tanıtılması için mutlaka etkili kampanyalar yürütülmeli ve lobi ilişkileri kurulmalıdır.

“TÜRSAB YÖNETİMİ ŞAPKASINI ALIP DÜŞÜNMELİ”

Turizm ve seyahat acentaları olarak artık üst birliğimiz TÜRSAB’dan bu süreçte bir beklentimiz kalmamıştır. TÜRSAB’ın turizm sektöründeki fonksiyonu ve gücünü artık kaybetmiştir. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve yönetim kuruluna şapkalarını önüne alıp düşünmelerini tavsiye ediyorum. Son yaşanan Booking. com olayı ise çok geç kalınmış bir hareket olduğu için kamuoyuna ve sektöre yarar sağlamamıştır. Aksine insanların TÜRSAB’a olan bakış açısı ve sempatisini düşürmüştür.

 “TURİZMDE MİLLİ E-TİCARET PORTALI KURULMALI”

Turizmciler olarak e-ticaret portalının turizm ve seyahat acentalarının lehine olacak şekilde kullanılmasını yıllar önce TÜRSAB yönetimine bildirdik fakat hiç dikkate alınmadı. Bugün onun sıkıntılarını yaşıyoruz. TÜRSAB yönetimine geldiğimizde yapacağımız ilk şey tüm TÜRSAB üyelerinin içinde bulunduğu, otel ve uçak rezervasyonlarının yapıldığı Milli E-ticaret portalı kurulmasıdır. Ülke sermayesinin yurt dışına gitmemesi ve turizm ve seyahat acentalarımızın lehine bir çalışmaya bir an önce başlanmalıdır.

“TURİZMDE DEĞİŞİM TÜRSAB SEÇİMİYLE BAŞLAYACAK”

Önümüzdeki sürecin başta turizm ve seyahat acentalarımız olmak üzere tüm turizm sektörü için güzel günlerin başlangıcı olacağına yönelik inancı taşıyoruz. Turizm sektöründe artık bir değişim ve reform hareketinin başlangıcı önümüzdeki TÜRSAB seçimleriyle birlikte yaşanacağına inanıyoruz. Turizm ve seyahat acentalarımızın teveccühü ve desteğiyle bu değişim sürecini güçlü bir şekilde hep birlikte başaracağız. Bu duygu ve düşüncelerle 15-22 Nisan Turizm Haftası başta ülkemize, sektörümüze ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”  

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.