Turizmde ateşin üzerinden atladık

Türkiye yılın ilk 9 ayında 30 milyon turist sayısını aştı. Rakamları değerlendiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy “Etrafımızdaki ateş çemberine rağmen büyük başarılar elde ediyoruz. Artık ateşin üzerinden atlamayı öğrendik” dedi.

31/12/2019 23:40
Turizmde ateşin üzerinden atladık

Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı bu yılın ilk 9 ayında geçen yılına aynı dönemine göre yüzde 6.11 artarak 30.9 milyon kişiyi aştı. Son dönemde Türkiye’nin etrafında yaşanan siyasi gelişmelere rağmen turist sayısındaki artışı değerlendiren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy “Irak, İran ve Suriye’ye bakın. Yukarıda ise Ukrayna var. Etrafımızdaki ateş çemberine rağmen, turizmde büyük başarılar elde ediyoruz. Artık Türkiye turizmi, ateşin üzerinden atlamayı öğrendi” dedi. 30 milyon sınırını ilk 9 ayda geçtiğimizi belirten Ulusoy “Yıl sonunda 42 milyon turistin Türkiye’yi ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz dedi. Ulusoy “Bu demek oluyor ki siyasi istikrar ekonomik istikrarı da beraberinde getiriyor” dedi.

Kültür ve sağlık branşı büyüyor

Türkiye’nin turizmde çeşitliliği artırdığını belirten Ulusoy “Artık yalnızca güney turizmimiz yok. Aynı zamanda kültür, sağlık ve alışveriş turizmi de Türkiye’de hızla büyüyor. Turizm gelirlerimizi hızla çeşitlendirmeye başladık” dedi. Rusya’nın da bu büyüme de etkisi olduğunu belirten Ulusoy “Bu yıl en hızlı büyüyen pazarımız Rusya. Rus turist Avrupa ile yaşanan kriz sebebiyle Türkiye’yi tercih ediyor” dedi. (Stargazete)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.