Turizmciye bir dokun bin ah işit

Antalya'da 2018 turizm sezonu öncesi, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun başkanlığında turizm sektörünün paydaşlarının katılımıyla düzenlenen değerlendirme toplantısında sorunlarını dile getiren turizmciler, 'Bir dokun bin ah işit' deyimini haklı çıkarttı.

09/02/2018 14:17
Turizmciye bir dokun bin ah işit

Antalya'da 2018 turizm sezonu öncesi, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun başkanlığında turizm sektörünün paydaşlarının katılımıyla bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda sektör mensuplarının dile getirdiği sorunların başında gümrükte görevli personelin turistlere davranışları geldi.

Arama ve X-ray geçişlerinde keyfi uygulamalar ile kaba tavırlar şikayetlerin ana unsurları oldu. Sektör temsilcilerinin anlattığı yaşadıkları bireysel sıkıntılar, 'Turizmcinin başına bu geliyorsa, turist acaba ne yapıyor' dedirtti.

HERKESİN YARASI VAR

Vali Karaloğlu, "Herkesin bir gümrük yarası varmış" dedi ve Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ragibe Coşkun'a uyarıda bulundu. Karaloğlu, "Gelen müşteriyi en çok mutlu edeceğimiz nokta havalimanı olmalı. Güler yüz ve nezaket çok önemli. Turist dinlenmeye geliyor, ona bu eziyeti çektirmemeliyiz" dedi.

Talat Öztuzsuz imzalı habere göre, gümrük personeline Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile eğitim verilmesini isteyen Karaloğlu, Antalya Havalimanı Gümrük Müdürü Erdoğan Erarslan'a da gümrük personelinin başında olup denetleme talimatı verdi.

En büyük tanıtım, şehre gelip mutlu ayrılan turisttir

2016'da yaşanan krizin yaralarının 2017'de turist sayısı bakımından çözüldüğünün altını çizen Karaloğlu, "Ancak turizm gelirleri istediğimiz şekilde artmadı. 2018 gelirleri artırma yılımız olmalı" diye konuştu.

Karaloğlu, "En büyük tanıtım, bu şehre gelip mutlu ayrılan turisttir. Bu şehirde yaşayan herkes bir turizm kenti olduğumuzun bilincinde olarak hazırlıklara başlamalı. Yoksa turist gelir mutlu olmaz. En büyük tehlike bu" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.