Turizmcinin kâbusu: 1 Euro=1 dolar

Euro kurundaki hızlı düşüş, fiyatlarını Euro’ya göre ayarlayan turizmcileri endişelendirdi. TUROB Başkanı Timur Bayındır “Euro’daki gerileme yüzünden gelirlerimiz epeyce düşecek gibi görünüyor. 1€=1$ olasılığı bizleri oldukça ürkütüyor” dedi.

31/12/2019 23:40
 Turizmcinin kâbusu: 1 Euro=1 dolar

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, turizm açısından en önemli para birimi konumundaki Euro’da son günlerde hızlanan düşüşün sektörde kaygı yarattığını söyledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Timur Bayındır “Türkiye’nin turizmde ana pazarları Avrupa ülkeleri. Yıllar önce Avrupalı misafirlerimiz için fiyatlarımızı Euro’ya çevirdik. Şimdi, her şeyin fiyatı yükselirken, Euro’daki bu gerileme dikkate alındığında gelirlerimiz de epeyce düşecek gibi görünüyor. Euro’nun, dolarla eşitlenmesi, yani 1€=1$ olasılığı bizleri oldukça ürkütüyor” diye konuştu.

ÖDEMELERDE ZORLANMA OLABİLİR

“Bu durumda önceden yapılan planlamalar gereği bazı işletmelerin vergi, harç, maaş gibi ödemelerde oldukça zorlanabileceğini düşünüyoruz” diyen Bayındır, bu nedenle işletmelerin revize planlamalarında bu konuyu göz ardı etmemesi gerektiğini ifade etti. Bayındır, konuyla ilgili alınabilecek tedbir ve önlemleri  sektör olarak yapacakları bir toplantıyla masaya yatıracaklarını da dile getirdi. Bayındır, şunları söyledi: “Dünya ekonomisindeki gelişmeler her zaman olduğu gibi fırsat ve tehditleri beraberinde getirecektir. Tehditlere önceden alınacak tedbirlerde göğüs germek mümkün. Özellikle hükümetin olumsuz noktalarda alacağı tedbirler bizim de pozisyon almamıza yardımcı olacaktır. Netice olarak, turist sayısındaki istikrarı korumamız için kamu tarafından sektörümüzün ülke ekonomisindeki önemi, istihdama katkısı ve yarattığı iş hacmi de göz önünde tutularak gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.