Turizmcilerin tek umudu Son Dakika

Erken rezervasyonlarıyla bilinen Rus turistlerin “Ekonomik kriz” gerekçesiyle bu yıl Türkiye seyahatlerini ağırdan almaları sektörü son dakika beklentisine soktu.

31/12/2019 23:40
 Turizmcilerin tek umudu Son Dakika

Erken rezervasyonlarıyla bilinen Rus turistlerin “Ekonomik kriz” gerekçesiyle bu yıl Türkiye seyahatlerini ağırdan almaları sektörü son dakika beklentisine soktu. Sektör temsilcileri, Rus turistlerin son dakikada Türkiye’yi tercih edeceği ve geçen yılkı rakamların yakalanacağı görüşünde.

Geçen yıl 4 milyon 500 bin Rus turist tarafından ziyaret edilen Türkiye’de bu rakamların gerisinde kalınması üzerine bir değerlendirmede bulunan Antalya Regnum Carya Golf & Spa Resort Hotel’in Genel Müdürü Hakan Duran, önceki yıllarda da benzer durumların yaşandığın hatırlatarak, bu yıl gelecek Rus turist sayısının geçen yılki seviyelerde veya %10 geride olmasını beklediklerini kaydetti.

Rus turistler son dakika indirimi bekliyor

Geçen yıl Türkiye’yi 36 milyon 900 bin turistin ziyaret ettiğini ve bunların 4 milyon 500 bininin Rusya vatandaşı olduğunu hatırlatan Hakan Duran, “Türkiye, ‘her şey dahil’ sistemi ile kendini turizm alanında kabul ettirmiş bir ülke. Son dönemlerde özellikle Rusya’nın yaşadığı ekonomik darboğaz, turizm hareketleri açısından bazı soru işaretlerine neden olmuştu. Ancak hem Türkiye’nin sunduğu hizmet ve sistemlerin cazibesi, hem de diğer destinasyonlara nazaran daha cazip fiyatlar sunması   sevbebiyle bu yaz da hareketli geçeceğini gösteriyor. Tahminlerimiz, en azından geçen yıl geldiği kadar Rus turistin geleceği yönünde. Daha fazla indirim olabileceği düşüncesiyle son ana kadar rezervasyon yaptırmayan turistlerin de gelecek dönemde işlemlerini tamamlamasıyla sayı giderek artacaktır. Geçen yıl ülkemizi en çok ziyaret eden 3 ülke Almanya, Rusya ve İngiltere olmuştu. Bu yıl da böyle bir sıralama olacağı kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin bu yaz beklediği turist sayısını Rusya ile sınırlandırmanın da doğru olmayacağına işaret eden Hakan Duran sözlerini şöyle devam etti: “Ülkemiz, Avrupalı turistler için de çok cazip bir tatil ülkesi. Avrupalı turistin gözü kulağı Türkiye’de. Doğru bir eylem planı ile yola devam edersek turizm gelirleri katlanarak artmaya devam edecektir. Bu kapsamda, sadece normal hizmetler sağlayan otellerin değil, Regnum Carya Golf & Spa Resort Hotel gibi konuklarına üst düzey konfor sunan ve özellikle spor turizmi konusunda her geçen gün daha da üst noktalara ulaşan markaların Türkiye’nin turizm gelirlerinin artmasında önemli katkıları olacaktır.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.