Turizmci bir günde kaç para kazanıyor?

TÜROB Başkanı Bayındır'ın "Oteller bu fiyatlara Rus turistleri yatırmasa daha iyi" şeklindeki açıklamasına Alanya'dan cevap geldi. Turistin herşey dahil hizmet aldığı otele günlük 63 TL bıraktığını belirten Alanya'da turizmciler, "Turist seçme lüksümüz yok, halen turistin gelmesi bile büyük başarı" diyor.

31/12/2019 23:40
Turizmci bir günde kaç para kazanıyor?

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır'ın, umutların yüksek olduğu Rusya pazarına dair, "Orada erken rezervasyon döneminde fiyatlar çok düşük seviyede olduğu için insanlar tatillerini erkenden satın aldı. Oteller bu fiyatlara Rus turisti yatırmasa daha iyi" değerlendirmesine, Alanyalı turizmcilerden tepki geldi. Turizmciler, "Turist seçebilecek durumda değiliz. Olsak da böyle bir şey yapılmaz. Turist geldiğine şükredilmeli" diyor.

18 DOLAR 63 TL

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu'nun açıklamasına göre, turistin kaldığı bir odadan otelci yüksek sezonun başladığı şu günlerde günlük 18 Dolar kazanıyor. 18 Dolar ise kurun 3,54 TL oluşu dikkate alındığında, 63 TL ediyor. Bu rakama, turistin konaklamasının yanısıra kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, gece çorbası ile alkollü ve alkolsüz içecekler gibi tüm otel hizmetleri dahil. Mayıs ayı içerisinde ise, en lüks 5 yıldızlı otelin bile bir odadan günlük 10-12 Dolar kazandığı konuşuluyordu. 

 'EN GEÇ 2 YILDA TOPARLAYACAĞIZ'

Yenialanya'da yer alan habere göre, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, "5 yıldızlı otelden, apart otele kadar her türlü tesisi tercih eden Rus misafirlerimiz var. Evet, ülkemiz turizmde büyük bir krize girdi ve indirimler yapmak zorunda kaldık. Ama biz turizmciler olarak inanıyoruz ki, çok da uzun sürmeyecek bir süreçte toparlanma yaşayacağız. Ben bunu şahsi hedefim olarak 2019 yılı diye görüyorum. Gemi batmadan limana yanaşmak istiyoruz. Turizm payı her geçen gün artıyor, ülkeler rekabet içerisinde vize kolaylığından tutun da pasaportsuz girişe kadar yatırım yapıyorlar. Bugün Türkiye'ye halen turist geliyorsa, bu turizmcilerin başarısı" diye konuştu.

'TURİST SEÇME LÜKSÜMÜZ YOK'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu da yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Bu fiyatlara satmayı elbetteki kimse istemez, ancak el mahkum. Tur operatörlerinin eline düşmüş vaziyetteyiz. Yine de söylemleri doğru bulmuyorum, turiste 'Sen ucuza kalıyorsun, gelme' demek yerine, fiyatları nasıl arttırabiliriz, bunun üzerine düşmek gerekiyor. 18 Dolara, 20 Dolara herşey dahil oda satmak elbetteki kimseye avantaj sağlamıyor ama yapacak bir şey de yok" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.