Turizm ve Gastronomi kulüpleri Özyeğin Üniversitesi’nde buluştu

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Otel Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinin yürüttüğü Uluslararası Turizm ve Otelcilik Kulübü, Turizm Haftası çerçevesinde düzenlenen “Turizmin Geleceğini Konuşuyoruz” konulu panele ev sahipliği yaptı.

31/12/2019 23:40
Turizm ve Gastronomi kulüpleri Özyeğin Üniversitesi’nde buluştu

19 farklı üniversitenin 21 turizm ve gastronomi kulübü temsilcilerinden oluşan 200 kişilik grup, turizmin geleceğini kendi aralarında ve sektör profesyonelleri ile tartışma olanağı buldular. Panel, çok sayıda üniversiteyi bu kapsamda buluşturarak bir ilke imza attı.

BTA Catering, Swissotel The Bosphorus, Kahve Dünyası ve Karşıyaka Belediyesi destekleriyle gerçekleştirilen panel, Özyeğin Üniversitesi Uluslararası Otelcilik ve Turizm Kulübü Başkanı Umut Kalkan ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün açılış konuşmaları ile başladı. Tüm üniversitelerden kulüp temsilcileri geldikleri yörelerin özelliklerini vurguladıkları konuşmalar paneldeki tüm öğrencilerin kaynaşmasını sağladı.

Öğleden önceki oturumlarda öğrenciler, turizm ve gastronomi kulüpleri olarak iki farklı grupta kendi alanlarına giren konuları masaya yatırdılar. Turizm kulüpleri oturumunda Özyeğin Üniversitesi’nden Nur Sena Genç, Bilkent Üniversitesi’nden Harun Özdemir, Boğaziçi Üniversitesi’nden Beste Tufan, Yaşar Üniversitesi’nden Sinan Cana ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden Şemsi Ali turizm sektörü ve eğitimi konusundaki düşüncelerini dile getirdiler. Gastronomi kulüplerini temsilen Pamukkale Üniversitesi’nden Kenan Uz, İstanbul Üniversitesi’nden Betül Şallı, Akdeniz Üniversitesi’nden Onur Ardalı, Nişantaşı Üniversitesi’nden Furkan Akça ve Anadolu Üniversitesi’nden Yusuf İslam Köseoğlu gastronominin anlamından başlayarak, turizm ve ülke ekonomisi açısından yeri ile gastronomi eğitiminin önemi konusundaki düşüncelerini açıkladılar.

Sabah oturumlarında, sektörde eğitimli ve alaylı çalışanlar sayıları arasındaki dengesizlik ve yaşanan sorunlar, yabancı dil gerekliliği, jenerasyon çeşitliliğinin sunduğu fırsatlar ve zorluklar ile gastronominin sadece turizm ile sınırlı olmayan kapsamı öne çıkan konulardı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.