Turizm sektörü zirvede buluşuyor

Uzakrota Turizmde Pazarlama Zirvesi sonrasında, 18 Kasım’da Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde gerçekleştirilecek Uzakrota Travel Summit’e sektörün önde gelen isimleri katılıyor.

31/12/2019 23:40
Turizm sektörü zirvede buluşuyor

İlki 25 Mart’ta,  32 konuşmacı ve 400 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Uzakrota Turizmde Pazarlama Zirvesi’nin ardından şimdi de Uzakrota Travel Summit etkinliği gerçekleştiriliyor. Uzakrota Travel Summit, geçtiğimiz yıllardan farklı bir alan tercih ederek Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde, 2 salon’da 40 konuşmacı, 700 sektör profesyoneli ve bloggerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Fuaye alanında kurulacak B2B standlarıyla da yeni işbirliklerinin oluşturulmasının hedeflendiği belirtiliyor.

Uzakrota Travel Summit, GAP Kalkınma Ajansı markası Mezopotamya‘nın ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. TUYED’in yanı sıra birçok kurumun destek verdiği etkinlikte konuşma ve sunum yapacak isimler ise şöyle belirleniyor:  TUYED Genel Başkanı Kerem Köftoğlu, Sabre Türkiye Ülke Müdürü Altuğ Bekdemir, Skyscanner Türkiye Genel Müdürü Murat Özkök, Emirates Airline Türkiye-Romanya-Bulgaristan Genel Müdürü Bahar Birinci, TAV İşletme Hizmetleri Genel Müdürü Bora İşbulan, Singapore Airlines Türkiye Pazarlama Müdürü Derya Pekruh Gerçeker, Malezya Turizm Ofisi Genel Müdürü Çağrı Sağlık, Air Canada Türkiye Genel Müdürü Nedime Konuksever, Borajet Airlines Genel Müdür Yardımcısı Onur Akgül, AtlasGlobal Airlines Gelir Yönetimi Başkanı Nevzat Arşan, Enuygun Kurucusu Çağlar Erol, Conde Nast Traveller Genel Yayın Yönetmeni Çiler İlhan, Jules Verne ve Jabiroo Genel Müdürü Ayşe Yağcı, , Gruppal Kurucu Ortağı Mehmet Can Koruyan,  Jolly Tur Pazarlama Direktörü Cüneyt Baycan, Webtures kurucusu Kaan Gülten.

Etkinlikte 40’a yakın kurum ve firmadan katılacak konuşmacılar “Turizmde Dijital Dönüşüm Nasıl Sağlanır?”, “İş Dünyasına Yenilikçi Seyahat Pazarlama Çözümleri”, “Yeni Bir Akım, Duygusal Turizm; Deneyim, Gurme ve Macera”, “Havayolu Endüstrisi ve Analizler”, “Dijital Teknoloji Sayesinde Otel – Müşteri İlişkileri” ve “Online Seyahat Pazarının Geleceğini Şekillendirecek Teknoloji Trendleri” gibi birçok konuyu ayrıntılı olarak anlatacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.