Turizm sektörü tanıtımda rol alacak

Turizm sektörü temsilcileriyle biraraya gelen Bakan Nabi Avcı, 2017’nin daha iyi bir yıl olacağını söyledi. Erken rezervasyon çağrısı yapan Avcı, “Erken planlayanlar tatilini ucuza getirir” dedi.

31/12/2019 23:40
Turizm sektörü tanıtımda rol alacak

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul’da turizm sektörü temsilcileriyle buluştu. Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Bakan Avcı, sektör temsilcilerinin sorunlarını dinledi. Yaklaşık 2.5 saat süren kapalı toplantıda turizm sektörü temsilcileri, talep ve çözüm önerilerini Bakan Avcı’ya anlattılar. Görüşme sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Avcı, toplantıdan olumlu sonuçlar aldıklarını, toplantıların her ay tekrarlanacağını dile getirdi.

Başlayan erken rezervasyona dikkat çeken Bakan Avcı, vatandaşların erken rezervasyondan yararlanması önerisinde bulundu. Avcı, “Erken rezervasyon meselesi çok önemli. İç turizm açısından vatandaşlarımızın ilgi göstermelerini öneriyoruz. Çok önemli fırsatlar barındıyor. Bu çerçevede tatil planlarını yapmaya başlayan vatandaşaların bu imkanı bir an önce kullanmalarını, bu şekilde tatillerini ucuza getirmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

2017'nin yol haritasını belirliyoruz

Toplantıda 2016 yılının değerlendirmesini yaptıklarını belirten Bakan Avcı, 2017 yılına dair ise yol haritalarını belirlemeye çalıştıklarını söyledi. Bakan Avcı, “Bakanlık olarak verimli görüşler aldık. Turizm sektörünün tüm paydaşları çözüm önerilerini, görüşlerini, taleplerini paylaştı. Ayrıca dosyalar halinde de bize ilettiler. 2016 yılında bir darboğazdan geçtik. Daralma yaşadık. Tüm bunlara rağmen sektörün tüm paylaşlarıyla bu yıla yeni ümitlerle girdik. 2017 yılı ülkemiz ve turizm sektörü için daha iyi bir istikamette ilerlediğimiz bir yıl olacak” dedi.

Toplantıda iletilen talep ve beklentilerle ilgili çeşitli adımaların atılacağını ve her toplantı ardından kamouyu ile paylaşılacağını belirten Bakan Avcı, turizm sektöründe çalışanlar için de yapılacak düzenlemeler olduğunu söyledi. Avcı, “Mevcut istihdam yapısının darboğazdan etkilenmemesi için teknik verileri ele aldık” dedi.

Birlikten kuvvet doğar

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, mevcut şartları değerlendirdikleri bir toplantı yaptıklarını belirterek, sektörün direncini artıracak bu tür toplantıların önemine dikkat çekerek, bundan sonraki yılların daha iyi geçmesi için mevcut potansiyelin daha iyi kullanılabilmesi için çalışmalar içinde oldukları değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, kamu ve özel sektörün elele vermesiyle başaramayacağı hiçbir şeyin olmayacağını belirterek, özel sektör olarak kamu ile birlikte Türkiye’yi nasıl daha iyi sunup, tanıtabileceklerinin derdinde olduklarını söyledi. Bayındır, “Birbirimize moral veriyoruz. Her yıl daha iyi bir yıl için yol haritası çiziyoruz” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, 5 yıllık plan içinde neler yapılabileceğine dair görüş alışverişinde bulunduklarını beliterek, kongre turizminden gastronomi ve iş turizmine kadar sektörün nasıl canlandırılabileceğine dair görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. İç turizmi canlandırmak için önemli adımlar attıklarını belirten Ulusoy, erken rezerevasyona dikkat çekti. Ulusoy, “Erken rezervasyonda yerinizi ayırtın, erken alan az öder” dedi.

Turizm sektörü tanıtımda rol alacak

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy ise, “Şunu gördük ki biz sektör olarak gerek yatırım kapasitemiz, gerek uçak kapasitemiz gibi pek çok olguda çok iyi bir noktadayız. Ülkemizin turizmini pazarlamak için de herşeyi yapabilecek güçteyiz. İçeride de aldığımız karara göre kendi içimizde kendi imkanlarımızla ülkemizi daha iyi anlattığımız, duyurduğumuz bir yıl olacak. Şubat ayı sonunda bunu tüm kamuoyuna duyurmayı planlıyoruz. Herkes belli noktalarda destek verecek. Başkalarının eline bakmadığımız zaman, kendi işimizi yaptığımız sürece Türkiye yabancılar için çok daha çekici olacak” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.