Turizm sektörü en çok hangi pazarda kaybetti?

Türkiye turizminin krizdeki turist kaybının yüzde 60’lık kısmını, en rekabetçi olduğu paket tur pazarı oluşturdu.

31/12/2019 23:40
Turizm sektörü en çok hangi pazarda kaybetti?

Turizmdatabank’ın hazırladığı Türkiye Turizmi Talep Profili 2016 kitabına göre Türkiye paket tur pazarında 6,2 milyon turist kaybetti. Büyümenin esas kaynağı, düşüşün de nedeni oldu. Türkiye turizmi krizin başladığı ve derinleştiği 2014/2016 döneminde turist kaybının yüzde 60’lık kısmını, en rekabetçi olduğu paket tur pazarında yaşadı.

Türkiye’nin hizmet kalitesi ve herşey dahil ile bütünleşen güvenlikli ve güvenilir imajı, 2014 öncesi görülen hızlı büyümenin temel kaynağı olmuştu. 2011 ile bölgemizde başlayan ekonomik ve siyasal çalkantılar, savaş ve terör olayları 2013 sonuna kadar pozitif katkı sunar gibi görünse de 2014 ile birlikte ülkemizi de sıkıntıya sokan bir atmosfer yarattı.

Rusya ile yaşanan uçak krizi, terör olayları, darbe girişimi gibi negatif süreçlerle birlikte Türkiye turizmine büyük etkileri olan dönemde, büyümenin temel kaynakları olan pazarlar ve turist kitlesinde, davranışlarında keskin kırılmalar oldu. Türkiye turizmi 2016 sonuna kadar hem turist kitlesinde, talep yapısından gecelemelere, paket tur gelirlerinden Pazar çeşitliliğine kadar bir dizi alanda kayıplar yaşadı. Öyle ki, kriz öncesine kadar elde edilen kazançların önemli bir bölümü, bu extra olumsuz atmosferde birkaç yılda kaybedildi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.