Turizm sektörü elektronik imzaya geçti

Geçtiğimiz yılın son üç çeyreğinde ortalama yüzde 6 büyüyen elektronik imza sektörü, 2017 yılı Ocak ayı ortalarından itibaren turizm sektöründe de e-imza kullanılmaya başlanmasının ardından yeniden yüksek büyüme trendine girdi.

31/12/2019 23:40
Turizm sektörü elektronik imzaya geçti

E-imza sektörü 2017 yılının ilk üç çeyreğinde 197 bin 978 yeni elektronik imza sertifikası üreterek, 2016 yılı son çeyreğine göre yüzde 9.1 büyüdü. Sektör 2017 yılının ilk çeyreğini BTK verilerine göre 2 milyon 379 bin 490 elektronik imza sertifikası ile kapattı.

Türkiye’nin e-dönüşüm sürecine e-imza, zaman damgası, SSL güvenlik sertifikası, KEP ve e-arşiv ürünleri ile destek veren E-Tugra EBG A.Ş’nin Kurumsal Satış ve Pazarlama Yöneticisi Zeliha Arkcı, “2017 yılı Ocak ayı ortalarından itibaren turizm sektörü de e-imza kullanmaya başladı. Sektörde hem zaman hem de maddi kayıpların önüne geçmek amacıyla başlatılan elektronik imza modülü uygulaması bizim sektörün bu yılın ilk üç ayında yüzde 9.1 oranında büyümesinde etkili oldu” dedi.

Türkiye’deki turizm firmalarının yeni acentelik, fesih, isim, unvan-statü, adres-şehir, hissedar-sahip, dış hat tadil değişikliği, sözleşme gibi işlemleri artık e-imza ile kısa sürede gerçekleştirdikleri bilgisini veren E-Tugra EBG A.Ş’nin Kurumsal Satış ve Pazarlama Yöneticisi Zeliha Arkcı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de 2005 yılında e-imza kanununun yürürlüğe girmesiyle başlayan e-dönüşüm süreci, bugün adaletten maliyeye, sağlıktan eğitime, ulaştırmadan ticarete, gümrükten bilişime, araştırma-geliştirmeden patente, inşaattan taşımacılığa pek çok sektörde hızını kesmeden devam ediyor. E-beyanname, e-fatura, e-bilet, e-defter, e-arşiv, e-haciz, e-yoklama, e-tebligat, borç sorgulama ve ödeme, ihbar bildirimi, e-reçete, e-kayıt, e-ticarete gün geçtikçe yeni yeni internet tabanlı elektronik hizmetler ekleniyor. Bugün e-imza, e-devlet şifresi veya mobil imza ile giriş yapılabilen e-devlet kapısından 250’den fazla kamu kurumunun verdiği 1500’ün üzerinde hizmete tek noktadan ulaşılabiliyor. E-Tugra olarak sürecin verimli işleyişine destek olabilmek için e-imza üretim merkezlerimizi genişletiyoruz. Bugün Türkiye’nin 55 noktasında hizmet veriyoruz. Hizmetlerimizi ayrıca Türkiye’nin birçok ilinde e-devlet uygulamaları konusunda verdiğimiz ücretsiz eğitim seminerleri ile de destekliyoruz.”  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.