Turizm sektörü bu yılı mutlu kapattı

Çıkurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, yaz sezonunu önceki dönemlere göre mutlu kapattıklarını söyledi.

31/12/2019 23:40
Turizm sektörü bu yılı mutlu kapattı

Türk turizminin önceki yıllara göre iyi bir dönem geçirdiğini belirten Murat Demir, bu artışın önümüzdeki yıllarda da devam etmesini beklediklerini ile getirdi. Demir, "Türkiye'nin ağustos otel dolulukları, 2016 yılının aynı dönemine göre yüzde 40.5 artarak yüzde 75.3 oldu. Bu artış ile Türkiye, Avrupa'da en yüksek artış oranını yakalamış oldu. Otel doluluklarının ağustos 2015'teki yüzde 72.9'u aştığı gözlenirken, fiyatlar da aylık bazda hafif artışlara başladı" diye konuştu.

EN ÇOK RUSLAR GELDİ

Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turist sayısında ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 46.35 artış kaydedildiğini vurgulayan Demir, şunları söyledi:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2017 yılı Ağustos ayında giriş-çıkış yapan yabancı ve vatandaşlar istatistiklerini açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınan geçici verilere göre; bu yıl ağustos ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı 4 milyon 658 bin 463 oldu. Ağustos'ta Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya yüzde 17.30 ile birinci, Almanya yüzde 12.30 ile 2'nci oldu. Yine sıralamada İran da yüzde 6.42 ile 3'ncülüğe yerleşti."

TÜNELLER YOLUMUZU KISALTTI

Türkiye'ye ağustos ayında gelen yabancı ziyaretçilerin en çok giriş yaptıkları sınır kapılarının bağlı olduğu iller arasında ise Antalya yüzde 37.7 ile birinci sırada olduğunu kaydeden Demir, "Özellikle Mersin'in de bu paydan önemli ölçüde nasibini alması için kentteki turizm yatırımcıları ve hükümetimiz ciddi çalışmalar yapıyor. Özellikle Mersin- Antalya karayolundaki tünellerin faaliyete başlaması ve aradaki mesafenin kısalması ile Mersin ciddi anlamda bir yabancı turist artışı yaşayacaktır. Mersin'deki turizm tesisleri yabancı turistleri ağırlama açısından yeterliliğe sahiptir." (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.