Turizm fuarında alkollü içecek yasağı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya’da 17 Ocak’ta başlayacak olan 25'inci Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nda “Alkollü içecek sergilenmesi ve tadımına yasak getirilmesi”ni TBMM gündemine taşıdı.

15/01/2018 15:43
Turizm fuarında alkollü içecek yasağı

Budak, “Turizm fuarında alkollü içecek yasağı, turizme darbedir. Hükümetiniz, alkollü içecek yasağını genişletme adımlarını sürdürecek midir? Türkiye, turizmde Avrupa ve Rusya pazarını gözden mi çıkarmıştır?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, turizmin başkenti Antalya’nın, bir kez daha “alkollü içecek yasağı” tartışmaları ile gündeme taşındığına dikkat çekti.

ALKOLLÜ İÇECEK SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİNİ ZORA SOKAN YASAK

25. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı ile Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı’nın birlikte 17-20 Ocak 2018 günlerinde Antalya’da açılması planlandığını kaydeden Budak, “Açılışa bir hafta kala, ANFAŞ Yönetimi, Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı kapsamında alkollü içeceklerin sergilenmesi ve tadım yapılmasına izin verilmeyeceğini bildirmiştir.  

Geçmiş yıllarda uygulanmayan yasağın, fuar hazırlıklarının tamamlandığı, yerli ve yabancı misafirler için ulaşım, konaklama gibi planlamaların gerçekleştirildiği bir süreçten sonra uygulanmaya konulması, alkollü içecek sektörü temsilcilerini zora sokmuş, ağır bir maddi kayıp ortaya çıkarmıştır.

Turizm sektörüne yönelik uluslararası bir fuarda “alkollü içecek yasağı” getirilmesi, Türkiye’nin imajına bir darbe daha olacak, Türkiye için önemli olan Avrupa ve Rusya pazarını olumsuz etkileyecek, ciddi bir gelir kaybı yaşayan turizm sektörünü zora sokacaktır” diye konuştu.

BİR HAFTA KALA YASAK

Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nda (Foodproduct 2018) alkollü içecek sergilenmesi ve tadımına getirilen yasağın gerekçesi konusunda bilgi isteyen Budak, “Bu karar kim tarafından alınmıştır? ANFAŞ Yönetim Kurulu’nda bu konuda bir görüşme yapılmış mıdır? Yoksa Antalya Valiliği’nin kararıyla mı böyle bir yasak getirilmiştir?

Fuar hazırlıklarının başladığı Eylül 2017 döneminde, çağrı yapılan firmalara alkollü içecek yasağı ile ilgili bir bilgilendirme yapılmamasının gerekçesi nedir? Son 3 ayda hangi koşullar değişmiştir ki, yasak kararı gündeme gelmiştir?” diye sordu. Budak, şöyle devam etti:

ZARARLAR TAZMİN EDİLECEK Mİ?

Fuar kapsamında alkollü içecek tanıtımı yapmak üzere kaç firma yer kiralamıştır? Bu firmaların kiralamalar için ödediği ya da ödeyeceği tutar ne kadardır? Söz konusu firmalar, fuar kapsamında ürünlerini nasıl tanıtacaktır? Firmalara, fuardan çekilme olanağı verilecek midir? Söz konusu firmaların fuar ile davet ettikleri yerli ve yabancı otel işletmecilerinin ulaşım ve konaklama giderleri için yaptıkları harcamalar tazmin edilecek midir?

Turizm sektörüne yönelik gıda ve içecek fuarında, alkollü içeceklerin sergilenmesinin ve tadılmasının yasaklanması sürecinde, sektör temsilcilerinin görüşleri alınmış mıdır? Alınmamış ise gerekçesi nedir?

TÜRKİYE İMAJINA DARBE

Turizmin başkenti Antalya’nın ve turizm bölgelerinin “alkollü içecek yasağı” tartışmaları ile gündeme taşınmasının, Türkiye’nin imajını nasıl etkilediğine ilişkin bir çalışma yapılacak mıdır? Hükümetiniz, alkollü içecek yasağını genişletme adımlarını sürdürecek midir? Bu tür yasaklar, turizmde yeni bir yapılanma için mi atılmaktadır? Türkiye’nin imajına darbe vuran adımlara son verilecek midir?”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.