Turistin kişi başı harcamasını 1000 Dolara çıkaracağız

Turizm Bakanı Kurtulmuş, “Almanya ve Rusya’da tur operatörlerinin CEO’larıyla görüştüm. Buna göre bu yıl en mütevazi rakamla 38 milyon turist gelecek. Turist başına geliri de 1000 $’a çıkaracağız” dedi.

23/03/2018 13:18
Turistin kişi başı harcamasını 1000 Dolara çıkaracağız

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bu yıl Türkiye’nin 38 milyon yabancı turist ağırlayacağını söyledi. Akşam'a konuşan Kurtulmuş, Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin kişi başı harcamalarının ortalama 650 Dolar olduğuna dikkat çekerek, kişi başı harcamayı Bin Dolara çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

CEO’LARIYLA GÖRÜŞTÜM

Bakan Kurtulmuş, Almanya ve Rusya’dan gelecek turist sayısının artırılması kapsamında bu ülkelerde yapılan çalışmaları anlattı. Kurtulmuş, şunları söyledi: “Almanya ve Rusya’da iki hafta süresince temaslarda bulunduk. Dünyanın en büyük turizm fuarları orada.

Alman ve Rus pazarını Türkiye’ye yönlendiren tur operatörlerinin CEO’larıyla birebir görüştüm. Onların verdikleri rakamları alt alta koyduğumuzda, Türkiye’ye 2018’de en mütevazi rakamla 38 milyon turist gelecek. Almanya’dan gelecek turist sayısının 5 milyonu, Rusya’dan gelecek turist sayısının 6 milyonu aşmasını bekliyoruz.”

RUSYA TROYA’YI İADE ETMELİ

Kaçırılan tarihi eserlere ilişkin de konuşan Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Osmanlı zamanında da çok ciddi bir meseleydi. Bu konuda arşivler ortada. Bunların yeniden Türkiye’ye kazandırılması için gayret ederiz.

Arşivlerimizi araştırmacılara açarız. Türkiye’ye yakın bir tarihte iade edilmek üzere 54 eser yolda. Geçen hafta Rusya’daydım. Puşkin Müzesi’nde Truva (Troya) hazinelerini gördük. Onların yeri Türkiye’dir ama muhatap ülkelerin de bizimle işbirliği içinde olması gerekir.”

Japonya ve  Çin vurgusu

Bakan Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Daha nitelikli turist için kongre, inanç, kış, sağlık ve gastronomi turizmi gibi alanlarda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl Çin’de Türkiye yılı, önümüzdeki yıl Japonya’da Türkiye yılı olacak. Uzakdoğu Asya ülkelerinde çok önemli kıpırdanmalar var.”

Kruvaziyerdeki desteklerle ciddi hareketlenme var

Erken rezervasyon rakamlarına dikkat çeken Turizm Bakanı Kurtulmuş, “AB ve Uzakdoğu pazarlarından Türkiye’ye yönelik talepleri dikkate aldığımızda, turist sayısında hedeflediğimiz rakamların üzerine çıkacağımız görünüyor.

Mesela cruise gemileri konularında geçen sene ve evvelki sene tam dip noktadaydık. Şimdi çok ciddi bir hareketlenme var. Cruise desteklerinin 2 yıl olarak ilan edilmesi ve şimdiden bunların deklare edilmiş olması, o sektörde ciddi bir hareketlenme ortaya çıkardı” değerlendirmesini yaptı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.