Turist için Türkiye'ye gelmek evde oturmaktan daha ucuz

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, "Fiyatları o kadar düşürdük ki turistler evde kalınca daha çok para harcadıklarını gördü ve Türkiye'ye geldi" dedi.

23/03/2018 13:04
Turist için Türkiye'ye gelmek evde oturmaktan daha ucuz

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, "Fiyatları o kadar düşürdük ki turist evde oturmak daha pahalı diye Türkiye'ye geldi" diye konuştu. Bayındır, turist sayısı yerine elde edilen gelirin önemli olduğunu söyledi.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, turizmin iyileştiğine dair ana piyasalardan olumlu sinyaller geldiğini ancak gelen turist sayısı yerine elde edilen gelirin önemli olduğunu söyledi.

Fiyatları o kadar düşürdük ki, turistler evde kalınca daha çok harcamış oluyor

Bayındır, "Fiyatları o kadar düşürdük ki turistler evde kalınca daha çok para harcadıklarını gördü ve Türkiye'ye geldi" dedi. Türkiye'ye gelen turist sayısı Rusya ile ilişkilerin düzelmesi üzerine 2017 yılında yüzde 27 yükselerek 32,4 milyona çıktı.

Oda dolulukları yüzde 18 yükselirken, oda fiyatları ise, yüzde 12,4 düştü. Bu fiyatlar, İtalya'nın yarısı, Yunanistan ve İspanya'nın üçte ikisine denk geliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.