TUREB Turist Rehberliği Eğitimi veren üniversitelerle buluşuyor

Turist Rehberleri Birliği TUREB, 03 Mayıs 2014 tarihinde turist rehberliği eğitimi veren üniversitelerle bir araya geliyor.

31/12/2019 23:40
TUREB Turist Rehberliği Eğitimi veren üniversitelerle buluşuyor

Ankara Gür  KENT Oteli Toplantı Salonu’nda saat 10.00’da gerçekleşecek olan organizasyonda, TUREB yönetimi ile farklı üniversitelerden 30 katılımcı bir araya gelecek. Konuyla ilgili bilgi veren TUREB başkanı A. Zeki APALI, “TUREB olarak üniversitelerle buluşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bir toplantı niteliğinde geçecek olan organizasyonda amacı; rehberlerin turizmdeki yerlerinin tanımlanması, okullardaki eğitim kalitesinin arttırılması, dil çeşitliliğinin oluşturulması, bölümü bitiren öğrencilerin rehber olabilmeleri için gerekli zorunlu şartlardan biri olan ve TUREB tarafından organize edilen "Yurt İçi Uygulama Gezileri" hakkında değerlendirmelerde bulunulması, okulların kendi içlerinde ve TUREB ile daha yakın ilişkiler içerisinde bulunmalarının sağlanmasıdır.” şeklinde konuştu.

TUREB yönetimi, bu yöndeki ilk toplantısını 26 Eylül 2013’te de Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin ev sahipliğinde Kuşadası'nda gerçekleştirmişti. Toplantıya 10 farklı üniversiteden katılım olmuştu. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.