Troya Hotels 32 yaşında

İstanbul'un köklü otel gruplarından Troya Hotels, kuruluşunun 32'nci yıl dönümünü kutluyor.

21/03/2018 02:07
Troya Hotels 32 yaşında

İstanbul'un köklü otel gruplarından Troya Hotels, kuruluşunun 32'nci yıl dönümünü kutluyor. Turizm sektörüne Troya Hotel Taksim ve Hotel Troya Balat otelleriyle hizmet eden grubun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı, Ayhan Hüzmeli yürütüyor.

İstanbul’un kalbinin attığı Beyoğlu’nda bulunan Troya Hotel Taksim, hizmet kalitesiyle fark yaratıp, kendi müdavimlerini oluşturmuş bir otel.

Şık döşenmiş ve tasarlanmış yedisi özel 77 oda 

Asırlık binalar, camiler, kiliseler, sinagoglar arasında 24 saat canlı yaşayan kültür, alışveriş ve eğlence merkezi Taksim’de bulunan Troya Hotel Taksim’de şık döşenmiş ve tasarlanmış yedisi özel 77 oda bulunuyor.

Taksim’e yürüyerek 15 dakika, İstiklal Caddesi’ne 50 metre uzaklıkta yer alan otel, İstanbul'un her noktasına en hızlı ulaşım için en uygun konumda bulunuyor. 1986 yılında hizmete giren Troya Hotel Taksim, kurulduğu günden bu yana Türk turizmine hizmet veriyor.

32'nci yıl gururu

"Turizm sektöründe 32'nci yılımızı kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" diyen Troya Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Hüzmeli, Troya Balat Hotel'ı şu sözlerle tanıttı:

"Oranın eski sahibi, benim çok sevdiğim bir mimar arkadaşımdı. İstanbul’a böyle bir bina kazandırdığı için ona çok teşekkür ediyorum. Haliç kıyısında yer alan bir incidir o bina. İçi de muhteşemdir. Sahibi kendi işine yoğunlaşmak isteyince, burayı 2013 yılında ben devraldım.

Orijinal yapısı korunarak yenilendi

10 yıl öncesinin teknolojisine sahipti. Alınca bir yenileme dönemi geçirdi. Orijinal yapısını koruyarak yeniledik. Tarihi dokusu korundu. Kalem süslemeleri bile Topkapı Sarayı’nda çalışmış olan kalemkar tarafından yenilendi. Mobilyalarının karakteristik özellikleri korundu.

19 odalı çok şirin, çok güzel bir otel oldu. İnanılmaz bir atmosferi, enerjisi var oranın. Balat’ın dokusuna çok uygun bir otel. Balat zaten çok özel bir semt. Eski İstanbul’un izlerini hem dış görünüşünde barındırıyor, hem de yaşam tarzında.

Geleneksel  tarzdaki evleriyle, hala çamaşır asılan pencereleriyle Balat, eski İstanbul’dan izler taşıyan ve çok da ziyaretçi alan bir semt. Hem İstanbul’da yaşayan, hem de İstanbul’a dışarıdan gelmiş olan yerli yabancı herkesin mutlaka görmesi geren bir semt Balat."

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.