Troia, sahip olduğumuz en önemli değerlerden biridir

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık Troia 2018 yılını değerlendirdi.

31/12/2019 23:40
Troia, sahip olduğumuz en önemli değerlerden biridir

Turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirmelerde bulunan Osman Ayık,kültürel miras anlamında da Türkiye en zengin ülkelerden bir tanesi olduğunu ifade ederken,”Troia’da bizim sahip olduğumuz en önemli değerlerden birisidir. 20 yıl önce UNESCO’nun Kültürel miras listesine girmiş bir kültürel varlığımızdır. 2018 yılında eğer bütün dünyada Troia yılı ilan ettirebilirsek, burada bir başarı elde edebilirsek, tüm sivil toplum örgütleri olarak ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız aracılığı ile bunu başarabilirsek ürün derinliği anlamında çok önemli bir kazanım elde etmiş olacağız. Çünkü Türkiye sadece güneş kuma mahkum bir ülke değildir. Aynı zamanda var olan kültürel, tarihi mirası ve gastronomi başta olmak üzere diğer değerleri ile beraber  bunların hepsini ürün gamımız içine yerleştirebilirsek önümüzü çok daha iyi görebilir, gelecek bizim açımızdan bir turizm ülkesi olarak çok daha parlak olacaktır. Bu konuda el birliği ile, güç birliği ile varımız yoğumuz ne ise sonuna kadar mücadele edip 2018’de bunu başarmamız lazım” dedi.

Türkiye , turizm ürünü olarak bir dönüşüm süreci yaşaması lazım!

Türkiye, dünyanın en önemli turizm ülkelerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Osman Ayık,  Türkiye2nin turizm ürünü olarak bir dönüşüm süreci yaşaması gerekliliğini ifade etti. Ayık, “ Ülkemiz son 30 yıl içinde göstermiş olduğu gelişme ve başarılarla birlikte özellikle dinlence anlamında deniz, kum, güneş anlamında kitle turizminde dünyanın en önemli ülkeleri arasında yer alıyor. Son dönem maalesef yaşanan bir kaç sıkıntıdan dolayı ister istemez bu günlerde bu özelliğimiz de geri düşmüş gibi görünüyoruz ama çok kısa süre içerisinde çok güçlü olan ürünümüz sayesinde bu alanda tekrar eski parlak günlerimize dönmeyi umut ediyoruz ve buna da inanıyoruz. Bu arada bir yandan da Türkiye, turizm ürünü olarak bir dönüşüm süreci yaşaması lazım. Bu süreçte yaşamaya da başladı. Bu anlamda çok ciddi yatırımlar da yapılıyor. Özellikle son yıllarda gastronomi anlamında Gaziantep Belediyesi başarılı çalışmaları ile dünyada yaratıcı en iyi 17 şehir arasına girdi. Bu anlamda çok ciddi başarılar elde etti ve devamında başka bölgelerimizden, başka kentlerimizden de benzer hamlelerin önümüzdeki günlerde çıkmasını bekliyoruz. Diğer taraftan Seferihisar başta olmak üzere Slow City anlamında çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Başbakan hayırlı olsun mesajını iletmişti!

Hatırlanacağı gibi, Troia Antik kentinin UNESCO Dünya mirası listesine girişinin 20’nci yılında 2018 yılı Troia yılı olacağını dün Ak Parti Grup toplantısında duyuran Başbakan Binali Yıldırım: “2018 yılının Troia yılı olması için Kültür Bakanlığımız bir girişim başlattı. Haftaya karar verilecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” demişti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.