Travel Turkey'de 'Çanakkale' fırtınası esiyor

Bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen “Travel Turkey İzmir Fuarı”nın yıldızı Çanakkale oldu. Fuarda 65 metrekarelik standla yer alan Çanakkale Turistik Otelciler,İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD), yoğun bir tanıtım faaliyeti yürütüyor.

08/12/2017 14:31
Travel Turkey'de 'Çanakkale' fırtınası esiyor

ÇATOD’a ait 65 metrekarelik standın dışında, 300 metrekarelik ayrı bir alanda da Valilik koordinasyonunda yürütülen “Çanakkale” standı bulunuyor.

Çanakkale’deki resmi kurumların temsilcileri, TÜRSAB Çanakkale Körfez BYK, ÇARO, ÇATUD, ÇAPAD gibi turizm sivil toplum kuruluşları, ÇTSO ve ÇTB gibi kuruluşların yanı sıra, resmi üst düzey idareciler ve diğer sivil toplum kuruluşları ile yoğun bir Çanaklake tanıtımı gerçekleştiriliyor.

Travel Turkey İzmir'e adeta çıkarma yapan Çanakkale şehrinde, fuara yoğun bir katılım var. Fuarda “2018 Troia Yılı” resmi “Tematik Partneri” olarak yer alan Çanakkale standına, ziyaretçiler de yoğun ilgi gösteriyor.

BAKAN NUMAN KURTULMUŞ’TAN “2018 TROİA YILI” VURGUSU

Fuarın açılışında bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye turizm alanında eli son derece rahat ve güçlü olan bir ülkedir. Türkiye dünyada birçok ülkenin sahip olmadığı zenginliklere sahip olan ülkedir. Bunlar içinde Troia var. Troia Anadolu’daki en önemli ilk uygarlıklardan birisidir.

Troia’dan Osmanlı’ya kadar 24 büyük imparatorluk Anadolu topraklarından gelip geçmiştir. Destanlara konu olmuş büyük bir yerden Troia’dan bahsediyoruz. Çanakkale ilimiz ve çevresi de Troia medeniyetine ev sahipliği yapan dünyadaki ender şehirlerden birisidir.

Burada 2018 Yılının Troia Yılı olarak kutlanacağının, bu vesile ile dünyanın her tarafında Troia’nın da bir dünya markası olarak yeniden gündeme geleceğini hatırlatmak isterim” dedi.

“ÇATOD’DAN YOĞUN KATILIM” 

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer de yaptığı açıklamada, Travel Turkey İzmir Fuarı’nda Çanakkale standının bu yıl da büyük ilgi göreceğine inandıklarını belirterek, “Bu yılki fuarda Çanakkale’miz 2018 Yılının “Troia Yılı” olması nedeniyle fuarda resmi “Tematik Partneri” olarak konumlandırılmış durumda.

Bu kapsamda 2018 Troia Yılı vurgusu fuarın girişinden itibaren, biletler de dahil genelinde önemli bir yer teşkil ediyor. Fuarın açılışında da 2018 Troia yılı ile ilgili özel bir film gösterimi de oldu.

Fuar boyunca ÇATOD olarak gerek yurtiçi, gerek yurtdışı muhataplarımızla yoğun bir diyalog içinde olmayı, Çanakkale’mizi, bölgemizi ve 2018 Troia Yılı’nı en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.